Tímto příchodem posouvá fungování oddílu o několik levelů výše a cyklistika se tak po druholigovém fotbalu stává druhým varnsdorfským profesionálním sportem ve městě! 

DSC00669.jpg

„Nutnou transformaci oddílu řešíme už od října, kdy jsme si s Honzou plácli. Zajištění sezóny profesionálního cyklisty je vzrušující práce. Sám jsem o tom vždycky snil, tak to teď alespoň mohu zajišťovat ostatním“, říká manažer teamu Jan Novota.

„Již do Vánoc se povedlo sehnat nebo udržet 16 (nejen českých) partnerů , kteří pomohou finančně i materiálně zabezpečit první oddílovou profisezónu. Generální partner, firma ML TUNING, podporuje tým již druhým rokem a „povýšení“  úrovně kvituje. Velmi silný partner je také Město Varnsdorf, kterému tímto nemůžeme dostatečně poděkovat za to, že se za nás postavilo hned od začátku naší činnosti“, dodává Novota.

DSC00788.jpg

K Honzovi přibyla ještě mladá, nadějná rumburská triatletka Adéla Veselková, která je velkým příslibem do budoucna. Za dvěma „profíkama“ je součástí oddílu dalších deset elitních hobby závodníků, kteří mají při svém zaměstnání velmi dobré výsledky ve svých kategoriích a další desítky hobíků, kteří jezdí pro radost. 

Samostatnou kapitolou je pak Kids Team, který hodlá rozšiřovat své řady, protože pomocným trenérem dětí se stane právě sám Honza Strož, což bude pro děti jistě obrovskou motivací.

„Výsledkové ambice máme v ČR jen ty nejvyšší. Po únorovém a březnovém soustředění v teple jsme se vrátíli na první závody, abychom konec května strávili zase vysoko v horách, kde hodláme vyladit na první vrchol sezóny – Světový pohár XCM v Novém Městě na Moravě a hned následný Malevil Cup. Zrušené červnové ME v Polsku nám plány trochu kazí, nicméně připravíme se i na srpnové datum. Závody Kola pro život a Prima Cup jsou pak samozřejmostí a když se bude opravdu dařit, zamíříme na podzim i na Mistrovství světa do USA, ale to je ještě daleko,“ s nadšením přibližuje Jan Novota.

DSC00748.jpg

Oba PRO závodníci sedlají kola španělské značky MMR osedlaných P0-SEDLY a obutých do RUBENA Tyres a nemůžou si tuto kombinaci vynachválit, stejně jako oblečení GOBIK, které předčilo veškerá očekávání. Výživa HIGH 5 a přilby a brýle EKOÏ už jen podtrhávají  vysoké ambice týmu.
Materiální základna v nově vznikajícím bike shopu MV Bike je pro tým také velmi důležitá, tak jako podpora drobnějších finančních partnerů VELUZA, RDI , ELNIKA či KRENOTECH.

Velmi zajímavé propojení, ovšem již nyní oboustranně velmi úspěšné, je s finančním poradenstvím Jana Rady, díky kterému si plní své nejen cyklistické životní cíle někteří členové oddílu J

"Do sezóny si přejeme především pevné zdraví, aby se promítl náš tvrdý zimní režim a byl spokojený se svou prací i oddílový kouč CykloTrener.com," doplnil Jan Novota.