Časovka národů má mnohem delší tradici než světový šampionát v individuálním chronometru a pomyslně navazuje na Velkou cenu národů, legendární závod časovkářů, který devětkrát vyhrál Jacques Anquetil a pětkrát Bernard Hinault. Chrono des Nations s ev současném formátu jezdí od roku 1982 a v roce 2005 zde zvítězil Čech Ondřej Sosenka.  

Letos se pořadatelům podařilo pozvat světového šampióna Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) a také mistra Evropy a Velké Británie Joshe Tarlinga (Ineos Grenadiers). Právě devatenáctiletý Velšan zvládl rovinatou trať se startem a cílem v Les Herbiers nejrychleji. Průměrnou rychlostí 52,386 km/h o pouhých 13 sekund porazil Evenepoela. 

Tarling a Evenepoel se střetli poprvé od světového šampionátu, kde Belgičan bronzového Tarlinga porazil. Jezdec Ineosu letos vyhrál čtyři závody, kromě Časovky národů, evropského šampionátu a domácího mistrovství zvítězil také v etapě Renewi Tour, samozřejmě časovce. 

Na stupně vítězů vystoupal také švýcarský mistr Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost), ale s odstupem 1:10 na vítěze. Francouzský mistr Rémi Cavagna (Soudal Quick-Step) ztratil na čtvrtém místě 1:30 a pátý Mikkel Bjerg (UAE Emirates) 2:06. 

Mezi ženami byla nejlepší Rakušanka Anna Kiesenhofer. Olympijská vítězka ze závodu s hromadným startem porazila krajanku Christinu Schweinberger (Fenix-Deceuninck) o pouhou sekundu. Třetí skončila Ukrajinka Valerija Kononěnko se ztrátou 19 sekund.