První díl Toi Toi Cupu se jel za nezvykle teplého počasí, jezdci se museli vyrovnat s teplotami dosahující v odpoledních hodinách 30 °C.  Jako první se na start postavily starší žákyně a skvělý výkon předvedla Adéla Paříková, jež dojela na 4. pozici., Laura Svobodová byla 7..

V kategorii starších žáků získal bronz František Hladík, na 10. pozici byl Jan Fara. Mezi kadetkami byla na 4. místě Adéla Stránská, v kadetech se podařilo urvat vítězství Antonínu Johnovi, na 7. místě byl Šimon Kment, 17. dojel Eduard John, 21. byl Filip Voborník, 22. Robert Lang, 32. Štěpán Görög a 37. Adam Kment.

Mezi juniory dojel na 4. pozici Tomáš Hájek, 8. byl Matěj Pekař, 16. Lukáš Kristl, 22. Adam Strejček, 22. Tomáš Meier, 30. Matěj Havelka, 34. Eliáš Hofman, 39. Filip Brückner a 47. Petr Miňovský.

Mezi elitními ženami zvítězila Kristýna Zemanová, na 5. pozici byla Tereza Vaníčková, 8. dokončila Barbora Jeřábková a 10. Kateřina Hladíková.

V elitních mužích si odbyl premiéru v Toi Toi Cupu Václav Ježek. V závodě dojel na skvělém 8. místě a připsal si cenné body do žebříčku UCI.

Hned v sobotu se jezdci představili na mezinárodních závodech v Ostravě. Skvělý výkon předvedl v kategorii starších žáků František Hladík, když dojel druhý. Mezi juniorkami byla na 9. pozici Veronika Sedláčková, 12. dojela Aneta Dlouhá.

V juniorech byl šestý Tomáš Hájek, 9. Matěj Pekař, 16. Lukáš Kristl, 18. Zdeněk Hradiský, 24. Eliáš Hofman, 27. Matěj Havelka a 43. Petr Miňovský.

V závodě elitních žen se smůla lepila na paty Kristýně Zemanové, která nejprve spadla a poté ji potkal defekt. Přesto závod dokončila na stříbrné pozici a na pódiu ji doplnila třetí Kateřina Hladíková. Bramborová medaile patřila Tereze Vaníčkové a 7. místo brala Barbora Jeřábková.

Mezi elitními muži se opět do top ten prosadil Václav Ježek, jenž dojel na 8. pozici.

Brilon.jpg

Druhý den, tedy v neděli 1. října, se v Ostravě závodilo na stejné trati, tentokrát v rámci evropského cyklokrosového poháru mládeže. Na start se samostatně postavily juniorské kategorie i u23 a do programu byly zařazeny i kategorie kadetské.

V kadetkách dojela na 2. pozici Adéla Stránská, v juniorkách byla 7. Veronika Sedláčková a 14. Aneta Dlouhá.

Na 7. místě byl v juniorech Tomáš Hájek, 12. dojel Matěj Pekař, 25. Zdeněk Hradiský, 26. Lukáš Kristl, 33. Matěj Havelka, 36. Eliáš Hofman a 43. Petr Miňovský.

Mezi ženami kategorie u23 obsadil Brilon Racing Team kompletní pódium – Kristýna Zemanová zvítězila, Barbora Jeřábková byla druhá a Kateřina Hladíková třetí.

V kategorii mužů u23 předvedl skvělý výkon Václav Ježek, když dojel druhý.

Hned nadcházející víkend cyklokrosová sezóna pokračuje v Mladé Boleslavi, kde se v sobotu jede druhý díl Toi Toi Cupu.