Další rovinatá etapa. Další, v pořadí páté vítězství Olava Kooije?

Nejprve odjelo pět lidí z týmů nižších divizí. Jenže daleko od cíle začali útočit jezdci Bora-hansgrohe a Uno-X, kteří se snažili něco vymyslet na suverénní sestavu Jumbo-Visma. Tudíž původní únik vzal brzo za své. Odjeli tedy tři jiní. Na vrchařských prémiích rozmnožoval úspěšně svou dosavadní sbírku James Fouché z Boltonu.

5 km před cílem byl dostižen poslední z uprchlíků Joey Rosskopf z Q36.5, který má odježděno 6 sezón ve World Tour v BMC a CCC.

V souboji o pozice si opět nejlépe vedli jezdci Jumbo-Visma. Srovnáni čtyři za sebou mířili za pátým triumfem Olava Kooije, jedoucího na čtvrté pozici.

Jenže co se nestalo. Když 900 metrů před cílem zabočil Van Aert na první pozici do cílové roviny, Kooij za ním nechal díru a Van Aert po mimořádném nasazení projel o 3 vteřiny dříve cílovou čárou než spurtující peloton.

Snažili jsme se všechny překvapit a podařilo se,“ smál se Kooij. "Po včerejšku jsme udělali tento plán v hotelovém pokoji. Jsem velmi rád, že mi Wout v posledních dnech pomohl a jsem šťastný, že jsme jako tým opět vyhráli. Věděli jsme, že kdyby Wout vyhrál s náskokem, mohlo by to být důležité pro celkovou klasifikaci. Víkendové etapy jsou totiž příhodné pro Wouta. Zítra to bude možná ještě pro mě," komentoval průběh a výsledek Olav Kooij.