Adam Ťoupalík (Corendon - Circus) získal své první profesionální vítězství na silnici po velice atraktivním závodu, kdy celý den strávil v dlouhém úniku a dokázal uchovat dostatek sil i do těžkého dojezdu v Hammerfestu. 

Náskok skupiny, ve které do závěru zbyli jen Ťoupalík, Robin Carpenter (Rally) a Johan Le Bon (Vital Concept), byl v závěru etapy velmi malý, kolem 20 sekund. V technickém a těžkém dojezdu se nejdříve neudržel Le Bon a Carpenter zaútočil brzo v cílovém kopci. To vyhovovalo Adamu Ťoupalíkovi, který byl v úniku nejlepší a sám nastoupil v posledním kilometru a měl dost času na slavení významného vítězství. 

Úspěch cyklokrosové sestavy Corendon - Circus doplnil v cíli druhý Mathieu van der Poel se ztrátou 2 sekund. Třetí dojel lídr závodu Sergej Černeckij (Astana), čtvrtý skončil Quentin Pacher (Vital Concept) a pátý Odd Christian Eiking (Wanty - Groupe Gobert). 

V celkovém pořadí zůstal první Sergej Černeckij, 7 sekund před Markusem Hoelgaardem (Joker Icopal) a 8 sekund před Colinem Joycem (Rally). Adam Ťoupalík je 33. se ztrátou 4:08. Daniel Turek (Israel Cycling Academy) dokončil etapu na 64. místě a celkově drží 44. příčku. 

Foto Arctic Race of Norway