Model Speedmax je populární zejména v triatlonu, získal pět titulů mistra světa a silniční verze je úspěšná i v časovkách. Speedmax CFR Track není pouhým přepracovaným triatlonovým kolem, podle Canyonu byl každý centimetr pečlivě vytvarován a zdokonalen pro velodrom.

"U kola Canyon Speedmax CFR Track jsme věděli, že máme příležitost vytvořit něco skutečně výjimečného," říká Daniel Heyder, manažer týmu Product Management Road ve společnosti Canyon. "Model Speedmax, který se osvědčil na nejvyšších příčkách triatlonu, nám posloužil jako dokonalý základ, ale vrátili jsme se k rýsovacímu prknu a intenzivně spolupracovali s našimi partnery v oblasti aerodynamiky, společností Swiss Side, abychom zajistili, že každý aspekt tohoto kola bude vytvarován pro špičkovou aerodynamickou účinnost při mimořádně vysokých rychlostech a jedinečných podmínkách velodromu."

Proces vývoje začal u vrcholové sportovkyně - osminásobné mistryně světa Chloe Dygert, jejíž podněty ovlivnily počáteční design. Prototypy pak testoval a hodnotil dánský národní tým dráhové cyklistiky, jehož dlouhé měsíce zpětné vazby se přímo promítly do vývoje kola.

"Velodrom vyžaduje dokonalost a naše spolupráce s profesionálními dráhovými cyklisty byla pro její dosažení klíčová. Začali jsme přímo u těch nejlepších. Zeptali jsme se jich, jaké kolo potřebují, aby vyhrávali závody? A jejich zkušenosti a zpětná vazba pomohly zformovat Speedmax CFR Track do konečné podoby," vysvětluje Lukas Schuchnigg, vedoucí vývoje Speedmax CFR Track.

Kolo pro všechny disciplíny

Na nejvyšší úrovni jsou sportovci dokonale přizpůsobeni svým kolům, ale nároky různých disciplín dráhové cyklistiky vyžadují specifické nastavení. Canyon Speedmax CFR Track je však určen pro všechny disciplíny a odpadá tak nutnost pracné výměny kola. Ve standardní konfiguraci je kolo optimalizováno pro stíhačku a je vybaveno diskovými koly Canyon, které byly navrženy ve spolupráci se švýcarskou společností Swiss Side. Kromě aerodynamiky se vyznačuje taky tuhostí, která je na velodromu nezbytná.

Kokpit kola je výsledkem spolupráce se sítí profesionálních testovacích jezdců. Aerodynamické nástavce lze pro závody s hromadným startem jednoduše vyměnit za řídítka Bunch Handlebar Kit, která nabízí optimální ovládání se standardními řídítky.

Nejkvalitnější komponenty

Canyon si da záležet i na výběru komponentů. Na kole je wattmetr SRM Origin Track, převodník Kappstein Pro Line Elite nabízí vynikající pevnost a maximalizuje přenos výkonu. Pláště Continental Grand Prix 5000 TT TR kombinují minimální valivý odpor s maximální lehkostí a přilnavostí. Balení doplňuje vlastní plně nastavitelný karbonový systém kokpitu Pro Extension.

K dispozici od 3. srpna

Na nadcházejícím mistrovství světa na dráze ve skotském Glasgow na něm budou závodit týmy USA a Dánska.

Kolo je k dostání od 3. srpna exkluzivně na canyon.com.


.