1. dubna pořádáme  Aprílovou časovku z Měchenic na Zbraslav a zpět. Propozice naleznete na našich stránkách, v dubnu nás též čeká otevřené mistrovství Rakouska v časovce a závod světové série UCI Grand Fondo v Morbisch. Nové akvizice týmu, Martin Vojáček a Zdeněk Kučera, se pak uprostřed léta 14. - 20. 7. v našich sešívaných barvách postaví na start etapového závodu Trans Alp. Jak se sezóna bude ubírat dál, uvidíte z našich pravidelných měsíčních přehledů. Děkujeme našim sponzorům a příznivcům, že i ve 132. sezóně, budou naše dresy k vidění na domácích i zahraničních závodech. Držte nám palce!

1.04.2024 - Aprílová časovka Měchenice – Praha – Měchenice

Jede se na apríla a na velikonoční pondělí. Jedná se o měřený trénink se startovním číslem. Nejde tedy o oficiální závod, přesto je pro závodníky připravena zajímavá trať s místy spojenými s českou historií. Část této trati je shodná s časovkou, kterou jeli amatéři při MS v Praze v roce 1981. Tehdy se startovalo v Praze na Smíchově a obrátka byla ve Štěchovicích. My jsme si vybrali jen 20% původní trati z Měchenic na Zbraslav a zpět. Kousek od obrátky kruhový objezd na Zbraslavi se v zámecké kapli nachází hrobka posledních Přemyslovců a jsou zde uloženy ostatky Václava II. nebo Elišky Přemyslovny. Ale dejte si pozor, abyste se vrátili na stejnou silnici z které jste na kruhový objezd přijeli a cestu k zámku si nechte až po závodě.

Informace k trati:

Délka: 20 km, profil rovina. Start: Silnice č. 102 – u dopravní značky kemp v obci Měchenice. Startovní i cílová čára, se nachází na stejném místě. Trať: Po silnici 102 až do Prahy část Zbraslav, obrátka po 10 km na kruhovém objezdu a stejnou cestou zpět. Nebezpečná místa: Prakticky žádná, ale pozor na hustý provoz a padající kamení. Závod se jede bez jakéhokoli omezení dopravy. Všichni účastníci jsou povinní dodržovat silniční zákon a startují na vlastní nebezpečí.

Podmínka startu:

Prohlášení – které stvrzuji přijetím startovního čísla. Prohlašuji, že je mi znám můj zdravotní stav a fyzická kondice, které odpovídají náročnosti akce a jsem schopen akci bez újmy na svém zdraví, či na zdraví ostatních osob, závod absolvovat. Budu dodržovat aktuálně platné zákony a nařízení. Jsem si vědom, že se závod jede za plného silničního provozu a na vlastní nebezpečí. Potvrzuji, že mé kolo je zkontrolováno mechanikem a je v dobrém technickém stavu. Zároveň prohlašuji, že přebírám veškerou zodpovědnost za zranění své, za zranění ostatních osob, za zcizení a ztráty, které se mohou přihodit během závodu.

Prezentace:

V místě startu a cíle od 10:00 do 10:50, Startovné dobrovolné, Start prvního závodníka v 11:00. Minutový interval startu. Startovní čísla se vrací a je vybírána záloha 100 Kč na 1 ks.

Vyhlášení výsledků:

První tři závodníci absolutního pořadí bezprostředně po dojetí posledního závodníka.

Ceny:

Na místě – drobné ceny věnované firmou Esatrade s.r.o. (Isostar).