Až po šesté večerní startovala pouze 85 km dlouhá první etapa lucemburského etapáku. Jela se na okruhu s jedním krátkým stoupáním, kde byla čtyřikrát umístěna vrchařská prémie a následně ještě před kopcem dvakrát sprinterská. Celkové převýšení činilo 1400 metrů.

Na třetí vrchařské bodoval druhým místem Filip Řeha (ATT Investments), na posledních třech bral z úniku Michael Kukrle (Felt-Felbermayr) třikrát druhé místo. 

Do cíle však přijela pohromadě necelá stovka závodníků, z níž byl nejrychlejší Tim Torn Teutenberg. V červnu mu bude 22 let, na konci loňské sezóny ho zkoušeli coby stážistu v Lidl-Trek, aby ho ještě na tuto sezónu poslali do záložního týmu Lidl-Trek Future Racing. Letos odzávodil 22 dnů, z toho 15x byl nejhůře sedmý. Na stupně vítězů se prosadil 8x, z toho 3x na nejvyšší stupínek, přičemž jednou to bylo na Paris-Roubaix Espoirs (U23). K tomu celkově vyhrál Olympia´s Tour (2.2) a na obou etapácích, které zatím absolvoval (také Okolo Bretaně), vyhrál bodovací soutěž.

Druhý za Teutenbergem skončil sprinter Felt-Felbermayr Patryk Stosz (na snímku vlevo) a třetí týmový kolega Teutenberga Matteo Milan, mladší bratr Jonathana Milana, který jezdí za první tým a nejnověji zaznamenal úspěch vítězstvím ve čtvrté etapě právě probíhajícího Gira.

Michael Kukrle: "Naším plánem bylo dostat se do úniku. Měl jsem o to zájem, protože v takto krátkých etapách je to vždy nevyzpytatelné. Nakonec se to tedy podařilo. Byli jsme tam jen ve třech. Dojeli nás sedm kilometrů před cílem. Pak ještě od nás odjel Zangerle se Stüssim z Vorarlbergu, ale i je dojeli dva kiláky do cíle. Pak už to bylo na Stoszovi, kterému pomohl Wirtgen. Takže se nám to docela povedlo. Uvidíme v dalších etapách."

"Máme za sebou úvodní etapu. Jelo se ostře. Dospěla do spurtu. Jsou tu týmy s dobrými spurtéry. Z našich kluků, kteří by v takovém závěru normálně měli předpoklady pohybovat se vepředu, tedy Jirka Petruš a Jan Bittner, se teprve rozjíždějí po dlouhodobějších zraněních, takže zatím jim chybí potřebná výkonnost. Zbytek týmu jsou kluci, kteří nejsou typy do spurtů. Jejich chvíle by měly přijít v těžších etapách," řekl po etapě Jarda Friede.

Druhá etapa měří 150 km s převýšením 2 tisíce metrů. Jede se na 17km okruhu s dvěma stoupáními: 0,5 km s 8,5% a 2 km s 4,4%.