Bikeři z mnoha zemí světa se postaví na startovní čáru a budou bojovat o první body UCI v olympijské sezóně 2024. Jelikož kompletní startovní listiny budou k dispozici až zítra, pořadatelé s radostí prozradili, že mnoho světových bikerů se na Cyprus Sunshine Cup vrací.

Bude mezi nimi například Nizozemka Anne Terpstra z týmu Ghost Factory, olympijský vítěz z roku 1996 Bart Brentjens přiveze celý svůj tým KMC – Ridley v plné síle.

Kypr_4.jpg

Kypr v minulosti patřil i k oblíbené destinaci českých závodníků a nejinak tomu bude i letos. Hned na prvním závodě se představí několikanásobný vítěz Cyprus Sunshine Cupu Jan Škarnitzl, jenž dorazí se svými týmový parťáky GAPP Systém Kolofix, včetně úřadující mistryně ČR v elitní kategorii Jitky Čábelické.

„Trať je ve skvělém stavu. Nepráší se, díky dešťům v minulém týdnu, ale také není žádné bahno, zkrátka ideální. Předpověď počasí je 18-20 stupňů během dne a samozřejmě slunce,“ informují pořadatelé s radostí.

Kypr_3.jpg

Závodní trať má délku 4,8 km se 140m převýšením, prochází skrz nejdůležitější archeologické naleziště.

Letos je akce výrazně podporována vládou Kypru a Ministerstvem cestovního ruchu, stejně jako místními komunitami v Agios Tychonas (Amathus) a Tochni. A také Kyperskou cyklistickou federací a Kyperskou sportovní organizací.

Kypr_5.jpg

Cyprus Sunshine Cup 2024 začne ve středu 21. února poblíž Limassolu, další závod je pak na programu v sobotu 24. února, jenž se pojede na nové trati ve vesnici Tochni. Minisérie vyvrcholí v neděli 25. února v horách Macheras na osvědčené trati v prostředí parku Mantra tou Kampiou.

Další informace naleznete zde: www.cyprussunshinecup.com