V posledních dnech byla dokončena jednání a uzavřeny kontrakty se všemi týmy, které letos budou k vidění na Czech Tour. Ten se uskuteční na moravských silnicích od 6. do 9. srpna. A konkurence bude největší v historii závodu. 

Jsme nadšeni, že se na startu objeví opravdová světová špička a nabídne našim divákům nezapomenutelné zážitky. Z WorldTour týmů se fandové cyklistiky mohou těšit na Bahrain - McLaren, NTT, Sunweb, Jumbo - Visma, BORA - hansgrohe a Michelton - Scott," říká Jaroslav Vašíček, promotér závodu ze společnosti TTV Sport Group, který pro jezdce připravil náročnou trať se šestnácti vrchařskými prémiemi.

Pozvané týmy:

Mitchelton - Scott (WT), BORA - hansgrohe (WT), Jumbo - Visma (WT), Sunweb (WT), NTT Pro Cycling (WT), Bahrain - McLaren (WT), Alpecin - Fenix (ProTeam), Bingoal Wallonie Bruxelles (ProTeam), Uno-X (Pro Team), Sport Vlaanderen – Baloise (Pro Team), SEG Racing Academy, Felbermayr Simplon Wels, Leopard Pro Cycling, Metec -TKH, Lotto Kernhaus, Swiss Racing Academy, Maloja Pushbikers, Beat Cycling Club, Adria Mobil, Voster ATS, Elkov - Kasper, Team Medellín.

Před propuknutím pandemie se na start Czech Tour chystal například celek CCC, ale místo polské sestavy se dostaví Bahrain - McLaren a NTT. Zajímavá je také účast kontinentálního kolumbijského týmu Medellín.  

Prostě skvělá konkurence, ani profesionální kontinentální týmy nebudou pouze do počtu. Třeba ´naftaři´ z UNO X a hlavně Alpecin - Fenix s Petrem Vakočem, který tento podnik vyhrál v roce 2015, italským jezdcem Sachou Modolem či úřadujícím mistrem Belgie Timem Merlierem rozhodně nebudou chtít prodat svoji kůži levně. Pojedou i další skvělé týmy z Belgie - Sport Vlaanderen a Bingoal WB. Na vynikající vystoupení a výsledky z minulých let určitě budou chtít navázat závodníci nejlepší české stáje Elkov - Kasper," pokračuje Vašíček.

V programu Czech Tour došlo ke změně tratí. Bohužel se nepojede z technických důvodů týmová časovka v Ostravě, ale jízdu proti chronometru uvidí diváci opět na osvědčené trati Uničov - Medlov - Uničov. I v letošním roce se nám nevyhnuly na poslední chvíli problémy. Jak uzavírky, tak neplánované opravy tratí. Ale jak s Olomouckým, tak s Moravskoslezským krajem jsme vše zvládli a nečeká nás snad žádné nechtěné překvapení. Bylo toho už opravdu hodně."

Program Czech Tour 2020:

6. srpna: týmová časovka v Uničově (18,6 km)

7. srpna: 2. etapa: Prostějov - Uničov (193,4 km)

8. srpna: 3. etapa: Olomouc - Frýdek-Místek (209,8 km)

9. srpna: 4. etapa: Mohelnice - Šternberk (179,2 km)