Yates je ve sbírání vítězství v celkovém pořadí na krátkých etapácích konzistentní, letošní sezóna je pátá v řadě, kdy aspoň jeden etapový závod vyhrál. Zároveň je te jeho teprve druhé vítězství v celkovém pořadí na úrovni WorldTour, před dvěma lety slavil na Okolo Katalánska. Yates nemusel v poslední etapě řešit žádné potíže, čekala ho hladká jízda za vítězstvím. 

Neohrozil ho ani Thomas Gloag (Jumbo-VIsma), který se dostal do dlouhého úniku, i když v celkovém pořadí ztrácel jen 2:14 a v průběhu etapy byl chvíli virtuálním lídrem, protože se náskok jeho skupiny dostal nad 4 minuty. Do úniku se vydal společně Robertem Stannardem (Alpecin-Deceuninck), Paulem Lapeirou (AG2R Citroën), Alexandrem Kampem (Tudor) a Antoinem Aebim (Švýcarsko). 

V nejtěžším stoupání dne, Grand Fuey (5,8 km, 7,6 %) začal uprchlíky stíhat Yatesův UAE Emirates a snížil ztrátu na necelou minutu a půl. Peloton ve výjezdu prořídl a odpadli i sprinteři Ethan Vernon (Soudal Quick-Step) a Fernando Gaviria (Movistar). Zatímco Vernon se dopředu už nevrátil, Gaviria to zvládl. Uprchlíci byli dostiženi 30 kilometrů před cílem a další únik vytvořili Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) a Sébastien Reichenbach (Tudor). Jejich náskok před cílem zlikvidovali týmy Movistar a Lotto Dstny.

Ve spurtu se Gaviria ujal první pozice už 300 metrů před cílem, vlétl do poslední zatáčky a s přehledem zvítězil. Druhý skončil Němec Nikias Arndt (Bahrain Victorious) a třetí Ethan Hayter (Ineos Grenadiers). "Tento závod byl pro mě velmi důležitý, protože jsem před Girem hodně trénoval," řekl v cíli kolumbijský sprinter. "V nejtěžším stoupání dne se jelo opravdu rychle. Musel jsem si vystoupit, ale tým se rozhodl na mě počkat. Naštěstí jsme se pak rychle vrátili. Poté jsme udělali vše pro to, abychom tento sprint vyhráli." 

"Ve finále jsem zůstal soustředěný a čekal na svou chvíli. Začal jsem spurtovat a zjevně jsem měl velmi dobré nohy," dodal. 

Spokojený byl samozřejmě taky Yates: "Nejprve bych chtěl poděkovat týmu. Poslední etapu zvládli dobře a díky nim jsem vyhrál. Byl to pro nás perfektní týden, dvě etapová vítězství a vítězství v závěrečné klasifikaci. Nemohl jsem si přát víc."

"Vyhrát Okolo Romandie jsem měl v plánu. Po Katalánsku jsem si odpočinul. Snadněji se to řekne, než udělá, ale podařilo se nám to. Doufám, že po odpočinku a vysokohorském tréninku budu připraven na největší cíl letošní sezony. Tím je pro mě Tour. de France," dodal Yates.