Od Alpecinu jde o malou kličku. V kádru belgické sestavy už sice je maximální počet 30 závodníků, ale Axel Laurance i tak dostane hodně příležitostí v prvním týmu. V roce 2023 bude oficiálně členem kontinentálního development týmu, ale podle nových pravidel UCI můžou jezdci z farem hostovat mezi profesionály a Laurance by se tak mohl účastnit mnoha závodů kategorie Pro a 1. kategorie. Na závody WorldTour se nedostane, ale to pro něj v jeho 21 letech ještě není tak důležité. 

Laurance je talentovaným univerzálem, letos se ukázal zejména na WorldTour jednorázovce Bretagne Classic v Plouay. V těžkém závodě spurtoval v první skupině a nestačil jen na Wouta van Aerta. Podzimní formu zužitkoval vítězstvím ve 4. etapě Okolo Chorvatska. Ve spurtu porazil Jonathana Milana a Mateje Mohoriče. A dotáhl to až na páté místo v konečném pořadí. Už v loňské sezóně se v dresu francouzského národního týmu radoval z triumfu v závěrečné etapě Závodu míru U23 v Jeseníku. Není proto žádné překvapení, že se o něj začaly zajímat velké týmy. 

"Říkám o sobě, že jsem všestranný závodník. Zkouším všechny typy terénu, abych zjistil, co mi vyhovuje. Už se to zužuje. Zatím se ještě potřebuji najít na různých typech závodů," říká mladý Francouz. "S BMX jsem začal ve čtyřech letech. Zároveň jsem začal jezdit trochu cyklokros a trochu silniční závody. Těmto třem disciplínám jsem se věnoval až do svých 18 let. Mé druhé místo v závodě Bretagne Classic za Van Aertem bylo trochu nečekané. Ještě den předtím jsem přemýšlel, jestli závod vůbec dokončím."

Laurance však měl v plánu zůstat v B&B Hotels, jenže francouzský celek nesehnal sponzory a nedlouho před začátkem nového roku ukončil činnost. Laurance se proto mohl ujmout Alpecin. Do WorldTeamu odejde nejpozději na začátku roku 2024, ale možná dostane šanci i dříve, pokud by někdo z Alpecinu odpadl před koncem sezóny.