Vauquelin letos zaujal několika skvělými výsledky. Ve svých dvaceti letech zahájil první sezónu v Arkée výborným šestým místem v celkovém pořadí Kolem Ománu, byl nejlepším mladým závodníkem Okolo Belgie, sedmý na Kolem Asturie, šestý na Arctic Race of Norway, druhý na Tour Poitou a také druhý na Okolo Lucemburska. Posbíral spoustu bodů, díky kterým se Arkéa dostala do WorldTour. 

Mistra Francie v časovce, v kategorii U23, si musí Arkéa předcházet. Proot bude na jaře jedním z lídrů, dokonce i na Paříž-Nice. „Kévin se postaví na start svého prvního závodu WorldTour během Paříž-Nice. S tímto jezdcem máme plán na celý rok a na začátku sezóny 2023 jsme si předsevzali, že mu v několika případech, zejména ve třech etapových závodech, které se pojedou na začátku roku, svěříme roli chráněného jezdce. Pojede závody, kde může podávat dobré výkony. Naším cílem je, aby zopakoval to, co předvedl na konci sezóny 2022 a Paříž-Nice bude bonus, aniž by na něj byl vyvíjen velký tlak. V tomto závodě bude jedním ze dvou lídrů týmu,“ říká sportovní ředitel Théo Ouvrard.

Etapovými závody, kde dostane příležitost, budou kromě Paříž-Nice také Etoile de Bessèges (1. 2. - 5. 2.) a Tour des Alpes-Maritimes et du Var (17. 2. - 19. 2.). 

Vauquelin není jediným mladíkem, do kterého tým vkládá velké naděje. Matîs Louvel letos překvapil vítězstvím na belgické jednorázovce Druivenkoers v Overijse a už loni zvítězil ve španělském závodě Okolo Kastílie a Léonu. Na začátku příští sezóny se zaměří zejména na klasiky a jednorázovky. „Pro Matîse máme připravenu změna programu na začátku sezóny,“ vysvětluje Ouvrard. „Čeká ho odložený začátek sezóny, aby co nejlépe zvládl flanderské klasiky, kde loni opravdu zazářil. Cílem je, aby stihl velkou zimní přípravu, s opravdu velkou zátěží, aniž by to přeháněl se závoděním. Na Kolem Algarve by se měl dostat do závodního rytmu, nasbírat kilometry a rozjet se, aby byl dobrý až do Paříž-Roubaix. Nezapomínejme, že  bude podruhé v kariéře startovat také na Paříž-Nice.“

Na Louvela čekají závody Okolo Murcie (11. 2.), Jaen Paraiso Interior (13. 2.), Kolem Algarve (15. 2. - 19. 2.), Omloop Het Nieuwsblad (25. 2.), Paříž-Nice (5. 2. - 12. 2.) a Milán-Sanremo (18. 2.).