Development sestavy jsou mezi týmy první divize populární, velmi úspěšné jsou například třiadvacítkové týmy Jumbo - Visma, DSM, Groupama - FDJ a další. Astana se ve své development sestavě zaměří především na rozvoj kazašských cyklistů, ale příležitost dostanou i zahraniční jezdci. 

Pět cyklistů nového týmu je z Kazachstánu a dalších pět z Itálie, Francie, Lotyšska, Kolumbie a Ekvádoru. "Myslím, že jsme dali dohromady vyrovnanou sestavu mladých cyklistů, z nichž většina má bohaté zkušenosti z velkých závodů mezi juniory a U23. Půlka týmu jsou talentovaní Kazaši, kteří dosáhli dobrých výsledků na domácí scéně a také v Asii a Evropě. Tito jezdci jsou pro nás prioritou. Ale protože tento tým bude záložní sestavou pro náš WorldTour celek, musíme myslet mezinárodně a nezaměřovat se pouze na kazašské cyklisty. Jde nám o dvě věci. Chceme vytvořit silný tým schopný bojovat o nejvyšší příčky na prestižních evropských závodech a chceme pomoci rozvinout potenciál mladých jezdců, kteří budou mít příležitost posunout se do WorldTour a stát se součástí našeho prvního týmu. Vítám všechny nové závodníky a doufám, že naše první sezóna bude úspěšná," vysvětluje Alexander Vinokurov, ředitel celku Astana Qazaqstan.

Jméno Vinokurov figuruje i mezi závodníky. V třiadvacítkové sestavě totiž samozřejmě nesmějí chybět synové nejlepšího kazašského cyklisty historie. Nicolas Vinokurov a Alexander Vinokurov junior v juniorech a U23 zatím moc nezářili, ale příležitost dostanou. Nicolas je z bratrů o něco úspěšnější, loni byl druhý na juniorském mistrovství Kazachstánu a vyhrál etapový závod Tour de la Region Sud PACA. Oba bratři žijí s rodinou v Monaku a závodí v Evropě a letos působili prvním rokem v kategorii mužů pod 23 let.  

Gianmarco Garofoli 

Kromě Vinokurovů se do týmu dostali Daniil Pronskij, bratr Vadima Pronského, který v současnosti jezdí za WorldTour sestavu Astany. Daniil doposud jezdil za kontinentální tým Vino - Astana Motors, která byl předchůdcem nové development sestavy. Pronskij už si připsal vítězství na Grand Prix Velo Alanya v Turecku a třetí místo na Bělehrad Banjaluka. Dále v týmu budou působit dvacetiletý Orken Slamžanov a osmnáctiletý Andrej Remche. Druhý jmenovaný je současným juniorským mistrem Kazachstánu v časovce, dále vyhrál dva etapové závody v Turecku a účastnil se světového šampionátu. Slamžanov byl třetí na třiadvacítkovém mistráku Kazachstánu, ale na mezinárodní scéně zatím úspěšný nebyl. 

Dále do týmu patří Ekvádorec Harold Martin Lopez, mistr své země v časovce U23 a patnáctý muž celkového pořadí Tour de l'Avenir. Ital Gianmarco Garofoli přestupuje z farmy týmu DSM, vítěz etapy na prestižním etapáku Giro Ciclistico della Valle d’Aosta – Mont Blanc a druhý muž celkového pořadí. Garofoli je největší hvězdou připravovaného týmu, v juniorech byl italským mistrem a je velkou nadějí Itálie pro etapové závody.

Dále budou Astanu reprezentovat poměrně neznámí Juan Carlos Lopez z Kolumbie, Francouz Pablo Sanchez a Lotyš Matiss Kalverss. Od 1. února se připojí také italský cyklokrosař Davide Toneatti.