Astana prochází poměrně výraznými změnami. Kromě nového druhého sponzora Premier Tech přicházejí dva noví sportovní ředitelé Steve Bauer a Dmitrij Muravjev. Navíc i role Alexandra Vinokurova, ředitele týmu, už nebude stejná, stahuje se z každodenního řízení své stáje. 

Astana podepsala smlouvu s celkem 31 jezdci: Alex Aranburu, Samuele Battistella, Manuele Boaro, Gleb Brussenskij, Stefan De Bod, Rodrigo Contreras, Jevgenij Fedorov, Fabio Felline, Omar Fraile, Jakob Fuglsang, Jevgenij Gidič, Jonas Gregaard Wilsly, Dmitrij Gruzděv, Hugo Houle, Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Merhawi Kudus, Alexej Lucenko, Davide Martinelli, Jurij Natarov, Benjamin Perry, Andrea Piccolo, Vadim Pronskij, Oscar Rodriguez, Javier Romo, Luis Leon Sanchez, Matteo Sobrero, Nikita Stalnov, Harold Tejada, Aleksandr Vlasov a Arťom Zacharov.

Posledním získaným jezdcem je kazašský mistr Alexej Lucenko. Nejlepší současný Kazach odchod do jiného týmu, ale rozhodl se zůstat: "Myslím, že jsem se v posledních letech výrazně zlepšil a dosáhl jsem výborných výsledků. Navzdory složitému roku jsem měl dobrou sezónu," pochválil se Lucenko.   

"Vítězství v etapě Tour de France bylo nejlepším okamžikem sezóny. Jsem rád, že tým chce pokračovat v naší cestě. Těším se na nové cíle a že se ještě jako závodník posunu. Jsem rád, že zůstanu ještě jeden rok. Tým mi věří a máme společné cíle," dodává. 

Astana je v podobné situaci jako dříve Movistar. Stále patří mezi velmi silné sestavy, ale postupně oslabuje. Po odchodu Miguela Ángela Lópeze do Movistaru v Astaně zbývají lídři Jakob Fuglsang, Aleksandr Vlasov, Alexej Lucenko a bratři Izagirreové. Tedy nikdo, kdo by byl spolehlivým lídrem na třítýdenní závody. Závodům Grand Tour přitom kazašský tým dříve vládl.

Společnost Premier Tech rozšiřuje vliv Kanaďanů. Kromě závodníka Benjamina Perryho přichází sportovní ředitel Steve Bauer. Bývalý profesionální závodník byl prvním dobrým kanadským cyklistou. Na Tour de France 1988 vyhrál etapu a také vezl žlutý trikot a skončil čtvrtý celkově. V roce 1990 dojel druhý na Paříž - Roubaix. "Jsem moc rád za tuhle příležitost. Otevírá se tím pro mě nová kapitola. Pro mě, Kanaďana, je zajímavé mít kanadského sponzora Premier Tech. Těším se na první lednové soustředění," říká Bauer, který byl sportovním ředitelem už dříve.

Také Dmitrij Muravjev, druhý nový sportovní ředitel, byl dříve profesionálním závodníkem. V Astaně strávil šest sezón: "Ukončil jsem tu kariéru v roce 2014 a teď se vracím jako sportovní ředitel, což mě opravdu těší. Chci využít své znalosti a zkušenosti, ale jsem také připraven vstřebávat nové věci a učit se dál. Doufám, že společně s našimi jezdci dosáhneme skvělých výsledků.“