Kauza, která se táhla od jara, je u konce. Sam Bennett, jeden z nejlepších sprinterů světa, může odejít z týmu BORA-hansgrohe a pravděpodobně zamíří do Deceuninck - Quick-Step. Dohodu o ukončení spolupráce oznámil tým v tiskové zprávě. 

"Během posledních šesti let BORA-hansgrohe pomohla Samu Bennettovou stát se jedním z nejlepších sprinterů pelotonu. Navzdory tomu bylo stále těžší vyhovět cílům závodníka a týmu. Management týmu BORA-hansgrohe se proto rozhodl přijmout přání Sama Bennetta opustit tým a pokračovat v jiném celku. BORA-hansgrohe přeje Samu Bennettovi vše nejlepší do budoucna a doufá, že se mu podaří naplnit všechny sportovní cíle," stojí v tiskové zprávě. 

Zní to trochu uraženě, protože vedení týmu se domnívalo, že má právo na prodloužení smlouvy a Bennettovi pomohli stát se jedním z nejlepších sprinterů. Bylo ale krátkozraké snažit se donutit ho zůstat. V německém celku by neměl dost prostoru a Bennett chce na Tour de France a chce zkusit vyhrávat etapy. 

Obecně se očekává přestup Sama Bennetta do Deceuninck - Quick-Step, nejlepšího sprinterského týmu světa. Zde by se mohl ihned stát nejúspěšnějším sprinterem planety, podporu by k tomu jistě našel a měl by být jedničkou, ačkoliv Fabio Jakobsen a Álvaro Hodeg se o to budou snažit také. Celek BORA-hansgrohe tak nejenom ztrácí jednu z hvězd, ale zároveň má o jednoho velkého soupeře navíc. 

Sam Bennett v letošní sezóně vyhrál 13 závodů, z toho 11 na závodech WorldTour a také irský šampionát. V dresu BORA-hansgrohe získal celkem 41 profesionálních vítězství.