Mít více lídrů v jednom týmu je sice v posledních letech populární, ale občas to není nejefektivnější taktika. Od britského Ineosu se očekává další dominance na Tour de France, protože v sestavě má tři poslední vítěze Grand Boucle - Egana Bernala, Gerainta Thomase a Chrise Frooma.    

Chris Froome sice po letošní sezóně Ineos opustí a zamíří do Israel Start-Up Nation, to mu však nebrání v přípravě na letošní Tour, kde by rád získal páté celkové vítězství. O druhé ale budou usilovat také Bernal a Thomas. Rozhodne se asi až na francouzských silnicích, ale těžko si představit, že by Dave Brailsford, ředitel týmu, nechal vše na závodnících. Tři ambiciózní šampiony je třeba řídit. Důležité je vítězství Ineosu a je jedno, kdo ho získá. Ví to i Bernal. 

Jsem placený za závodění pro Ineos, a ne pro Egana Bernala. Víme, že důležité je vítězství týmu a je to velká zodpovědnost. Neuděláme žádné hlouposti, kter by vedly k porážce. Všichni tři jsme profesionálové, víme, co je potřeba k vítězství, jsme přátelé, jsme upřímní a mluvíme spolu a rozumíme si navzájem, smetl Bernal všechny pochybnosti o funkčnosti týmu. 

Bernal byl doposud izolovaný od zbytku Ineosu, protože mu zatím nebylo umožněno opustit Kolumbii. Do Evropy se vydal až v neděli 19. července, společně s ostatními kolumbijskými profesionály. Chris Froome a Geraint Thomas už trénují pohromadě na Tenerife a vytvářejí si dobré vztahy s domestiky. Bernal má malou nevýhodu, ale věří, že rozhodne pouze výkonnost. O lídrovi Ineosu se rozhodne na silnici. Musím být trpělivý a stát nohama pevně na zemi.

Na prvních závodech uvidíme, jak na tom jsme a tým se podle výsledků rozhodne, jestli pojedeme s jedním, dvěma, nebo více lídry. Tým má spoustu zkušeností s takovými situacemi a pokud budu muset pomáhat Froomovi nebo Thomasovi, udělám to, protože jsem si jistý, že se případně zachovají stejně. 

Bernal se v Evropě uchýlí do Andory, aby mohl trénovat v horách a bydlet ve vysoké nadmořské výšce. Zde zůstane až do prvních závodů. Aby eliminoval riziko karantény, bude závodit pouze ve Francii. Nejdříve na Tour de Occitaine, následně na Tour de L’Ain a nakonec na Critérium du Dauphiné. Poté přijde na řadu Tour de France. 

Na Tour chce bojovat o vítězství, ale zatím se tím nijak nestresuje. Samozřejmě chci vyhrát a když uspěju, tak skvěle. Ale když se to nepodaří, nic se neděje. Je mi jen 23 let a mám toho před sebou spoustu. Budu mít klid, když budu připraven a udělám pro vítězství vše.