Nová pětiletá smlouva pro Egana Bernala kopíruje trend dlouhodobých závazků, který nejdříve zavedl tým UAE Emirates a inspirovat se nechaly také celky Ineos Grenadiers, Quick-Step - Alpha Vinyl a Jumbo - Visma. Primož Roglič nedávno prodloužil do konce roku 2025, Tadej Pogačar má v UAE jistotu až do konce roku 2027 a João Almeida do 2026, stejně jako Remco Evenepoel v Quick-Stepu.

Bernal má v současném kádru Ineosu suverénně nejdelší smlouvu. Britský celek s ním počítá v bojích o vítězství na závodech Grand Tours. Nová smlouva je pro mě opravdu důležitá. Jsem zde moc spokojený a jsem hrdý na celý tým. Podepisuji na nejdůležitější léta mé kariéry. Budou to moje nejlepší roky a chci je strávit v tomto týmu," vysvětluje Bernal. 

„Chci se vrátit na Tour de France. Loni jsem vynechal kvůli Giru, ale už cítím, že je to dlouho, co jsem naposledy startoval na Tour. Chci být připravený, mít kolem sebe dobrý tým a závod si užít," dodává. 

Ředitel týmu Rod Ellingworth Bernalovi hodně věří: „Viděli jsme, jak Egan v posledních čtyřech letech v našem týmu vyrostl. Opakovaně prokázal, že je fenomenální talent. Ukázal také, že v náročných chvílích má obrovskou odvahu sebrat se, položit se do závodu a udělat vše pro úspěch. Jako Grenadier a jako týmový kolega po něm nemůžu chtít víc. Letošní sezóna bude velmi těžká. Egan a celý tým jsou namotivováni jít do toho naplno.“

„Jsem opravdu hrdý na to, že jsem Grenadier," dodává Bernal. „Přijedete na závody a cítíte, že za sebou máte podporu a systém. V tomto týmu jsem si hned od začátku všiml, že všichni pracují na jednom cíli."