Dvaadvacetiletý Bernal vyhrál Tour už na druhý pokus a v další sezóně chtěl vyzkoušet Giro d´Italia, které zatím nikdy nejel. Mladý vrchař zvažoval kombinaci Gira a Tour, ale tým Ineos nakonec rozhodl za něj a jinak. V minulých měsících se sice opakovaně zmiňoval o touze podívat se na Giro a vrátit se do Itále, která ho pro profesionální cyklistiku vychovala, ale Ineos potřebuje vyhrát Tour a obětuje tomu vše. 

Egan Bernal je největší nadějí britského celku na Tour de France, která bude mimořádně vrchařská a s pouze jedinou časovkou. Obhájce vítězství nebude jediným lídrem, o pátý triumf usiluje Chris Froome, ale po vážném červnovém zranění se mu už zdaleka tolik nevěří. Ani v Ineosu už moc nevěří v návrat Frooma do nejlepší formy. Proto Bernalovi neumožní start na Giru. 

Kromě Bernala a Frooma by na Tour měl startovat také Geraint Thomas, vítěz z roku 2018. Tato trojice bude čelit útokům Toma Dumoulina, Primože Rogliče a Stevena Kruijswijka, kteří povedou tým Jumbo - Visma. Trojice Ineosu je obecně kvalitnější, ale ambice a motivace stojí na straně Jumbo - Visma.

Jarní závodní program Egana Bernala zatím není znám. Letos před velkým triumfem na Tour de France dokázal zvítězit ve dvou nejvýznamnějších týdenních etapácích: Paříž - Nice a Kolem Švýcarska. Poměrně bohatý by měl být i program v následujícím roce. Důležitým cílem budou také Olympijské hry, na které mohou Kolumbijci nominovat maximální počet pěti závodníků a Bernal je v současnosti asi nejlepším kolumbijským závodníkem a je velmi silný i v těžkých jednrázových závodech, což dokázal vítězství na Gran Piemonte a třetí místem na monumentální klasice kolem Lombardie.