Australan Clarke už prokázal velmi dobrou formu druhým místem na domácím šampionátu v Buninyongu, když nestačil jen na staronového šampiona Luka Plappa. Clarka, Frooma a Impeyho na TDU doprovodí Australané Sebastian Berwick Taj Jones, Kanaďan Derek Gee a Novozélanďan Corbin Strong.

"Je skvělé, že se můžeme vrátit do Adelaide na Santos Tour Down Under, a jsme rádi, že se závod vrací do mezinárodního cyklistického kalendáře, zejména díky několika zajímavým změnám na trase závodu. Máme silný tým, v němž jsou například dvojnásobný vítěz Daryl Impey a vítěz etapy Tour de France Simon Clarke, kteří nám poskytují bohaté zkušenosti, a je skvělé, že se Chris Froome vydává do Austrálie teprve podruhé v kariéře, takže není pochyb o tom, že mu australští fanoušci budou fandit," říká Sam Bewley, nový sportovní ředitel IPT, který loni ukončil kariéru profesionálního závodníka. 

"Vedle Frooma, Impeyho a Clarkea máme v týmu i Novozélaďnana Corbina Stronga, který loni začal své angažmá v IPT skvěle. Corbin je sice na TDU poprvé, ale tento závod je stvořený pro jezdce jako je on, takže se těšíme, co dokáže. Svůj debut zde v Adelaide zažijí také naši mladí Australané Taj Jones a Sebastian Berwick, kteří však mají motivaci pro velký závod na domácí půdě, stejně jako Derek Gee, který bude poskytovat klíčovou podporu na silnici a je jezdcem, kterého je třeba sledovat v prologu," dodává Bewley.

Israel-Premier Tech je nejstarším týmem mezi profesionálními celky, takže není divu, že sestavu na Tour Down Under zdobí především zkušenosti. Například Impey už zde dvakrát vyhrál a letos ho čeká derniéra na oblíbeném závodě. Po sezóně totiž chce s cyklistikou skončit. "Na Tour Down Under se vždycky těším, je to místo, kde rád závodím. Vážím si toho, jak mě tu fanoušci povzbuzují a podporují. I když jsme dostali pozvánku pozdě, stále doufám, že tam předvedu co nejlepší výkon a snad budu moci podpořit Corbina Stronga a zbytek týmu v dojezdech etap. Moje role bude trochu jiná než v předchozích letech, ale mám motivaci a doufám, že ze sebe vydám to nejlepší," říká osmatřicetiletý cyklista.