Závěrečná časovka se startem a cílem ve Veroně má poměrně překvapivého vítěze. Američan Chad Haga (Sunweb) dokázal porazit mistra Evropy Victora Campenaertse (Lotto Soudal) o 4 sekundy a třetího Thomase De Gendta (Lotto Soudal) o 6 sekund. Na vynikajícím šestém místě skončil český mistr Josef Černý (CCC). Ztratil pouze 11 sekund na vítěze. 

Měnilo se také pořadí v celkové klasifikaci. Mikel Landa (Movistar) nedokázal udržet třetí příčku, na Primože Rogliče (Jumbo - Visma) ztratil 31 sekundu a Slovinec se tak před něj dostal o 8 sekund. Ani Miguelu Angelu Lopezovi (Astana) se časovka nevydařila a spadl na sedmé místo za Rafala Majku (BORA - hansgrohe). 

Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) zajel velmi dobrou časovku, na Richarda Carapaze (Movistar) najel 49 sekund, ale samozřejmě ani to mu nestačilo na celkové vítězství. Richard Carapaz je letošním vítězem italského Gira s náskokem 1:05 na Vincenza Nibaliho. Zkušený Ital se dostal už na jedenácté finálové pódium na závodech Grand Tours v kariéře, čímž vyrovnává Chrise Frooma. Historickým rekordmanem je Jacques Anquetil s třinácti umístěními mezi prvními třemi. 

Giro dokončili oba čeští závodníci. Jan Hirt (Astana) skončil na 27. místě. Josef Černý při debutu obsadil 115. příčku. 

Miguel Angel Lopez podruhé za sebou vyhrál bílý dres pro nejlepšího eosmladého závodníka. Pavla Sivakova (Ineos) porazil o 1:30. Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) zvítězil v bodovací soutěži a Giulio Ciccone (Trek - Segafredo) vyhrál modrý a vrchařskou soutěž.

Foto LaPresse