Společnost CCC je mezi cyklistickými sponzory nejvíce zasažena pandemií koronaviru. Kvůli uzavření obchodů s obuví klesly tržby CCC na minimum a ve snaze zachránit potápějící se společnost je nutné škrtat všchny zbytečné náklady. A do těch patří i podpora sportu. 

Tým CCC tedy už nebude existovat. Jim Ochowicz, šéf stáje, musí hledat nového sponzora, dva roky po skončení smlouvy s výrobcem kol BMC. CCC určitě nebude titulárním sponzorem, ačkoliv není vyloučeno, že se zapojí jako jeden z menších sponzorů. I to se však v současné situaci zdá nepravděpodobné. Dariusz Milek, majitel CCC, získal od bank finance na pokrytí současných nákladů a ztrát, ale podmínkou jsou velké škrty a šetření. 

Najít nového titulárního sponzora nebude snadné, k šetření se upínají společnosti ve všech oborech. Dodavatel kol Giant je ochoten pokračovat, ale ne jako hlavní sponzor. V minulosti už takto zachraňoval sestavu Rabobank (dnes Jumbo - Visma). V tomto případě se to však nestane. 

Už brzo po zastavení závodní sezóny CCC přistoupilo ke snížení platů všech závodníků o 80 procent a propuštění téměř všech zaměstnanců. Tento krok ale nebyl jezdci přijat a podle Het Nieuwsblad bylo dosaženo nové dohody. Všichni závodníci obdrží aspoň 50 procent ročních platů. Jezdci zatím dostali zaplaceno za březen, za duben ještě ne a další platby jsou nejisté. Mají však příslib poloviny ročního platu. 

"Musím říct, že jsem pár nocí nespal dobře. Doufáme, že dosáhneme kompromisu. Pokud uspějeme, uvidíme, co se stane příští rok. Doufejme, že zahájíme nový projekt, i když není dobrý čas na hledání nového sponzora,“ řekl Greg Van Avermaet, lídr sestavy CCC, před několika dny. 

Právě Van Avermaet patří k několika jezdcům, kteří mají s CCC smlouvu i na příští rok. Ve stejné situaci jsou také Jan Hirt, Matteo Trentin, Ilnur Zakarin, Fausto Masnada, Nathan Van Hooydonck, Pavel Kočetkov, Jonas Koch, Attila Valter a Georg Zimmermann. V případě zániku týmu si však budou všichni muset hledat nové angažmá.