Průběh druhé etapy byl poměrně nezáživný, nefoukal dost silný vítr, aby na terezínech roztrhal peloton a ani nikdo nechtěl moc útočit a odjíždět. Do dlouhého únik se sice vydali Dries De Bondt (Alpecin - Fenix) a Sander Armée (Qhubeka Assos), ale daleko před cílem byli dostiženi. 

Závodníci týmu DSM využili chaotického dojezdu, který ovlivnil pád těsně před cílem. Trek - Segafredo rozjel Madsi Pedersenovi velmi dobrý spurt, ale Cees Bol (DSM) byl jednoduše mnohem lepší a zvítězil. Třetí projel cílem Michael Matthews (BikeExchange) a díky tomu se posunul do čela celkového pořadí. Před Samem Bennettem (Deceuninck - Quick-Step), Pedersenem a Bolem vede o 4 sekundy.

"Je to skvělý pocit. Začátek sezóny byl těžký, nedařilo se nám, ale věřili jsme," říká vítěz etapy. "Poslední zatáčku jsme projeli dobře a v dojezdu jsem byl za správným zadním kolem, Trek - Segafredo si vedl skvěle, ale já jsem ve správný čas zahájil spurt a měl jsem sílu dotáhnout to až do cíle. Zvýší nám to sebedůvěru po obtížném začátku sezóny. Dokázali jsme, že jako tým jsme schopní." 

Sam Bennett byl favoritem etapy, ale dojel až pátý a přišel o žlutý trikot: "Rozhodl jsem se čekat, protože to byl velmi těžký dojezd s řadou pádů. Měl jsem dobré nohy, ale prostě jsem čekal příliš dlouho. Vlastně jsem si myslel, že po poslední zatáčce to bude ještě delší. Ale to je spurt. Někdy jste zavření a nemůžete si pomoci. Je to škoda, protože jsem měl dobré nohy.“

Mads Pedersen se opět pustil do hromadného dojezdu a tentokrát měl vynikající podporu svého týmu, ale rychlostně nestačil, což sám přiznává: "Odvedli dobrou práci. Dnes si nemohu na nic stěžovat. Byla to zvláštní etapa, ale každý si svou práci odvedl. Jeden závodník jezdec byl na konci rychlejší. Je to škoda, ale to je cyklistika. Finále bylo dost technické. Docela šílené. Byla tam spousta zatáček a pádů, ale kluci mě udrželi vpředu.“