Čeští podnikatelé zanechali na Mallorce výraznou stopu. Prvním byl Václav Uher, který se svojí agenturou nacesty.cz začal vozit české cyklisty na soustředění a cyklistické dovolené. Po něm si na Mallorce začali zařizovat své podniky i další. 


Půjčovnu kol si zde zařídil i Zdeněk Štybar, který je na Mallorce jako doma. Tento baleárský ostrov si oblíbil už dávno, pravidelně sem jezdil ještě jako cyklokrosař a částečně zde bydlí i teď. A pokud byste chtěli navštivit jeho půjčovnu, tak kontaktem je adresa 54eleven.com.


Na úplném vrcholu tohoto podnikání nyní stojí Vojta Beran, který začínal před více než deseti lety s kempy pro svoje tréninkové centrum alltraining.cz. Nyní zde zařídil a vybavil nádhernou půjčovnu Mallorca Cycling Center se skvostnými koly BMC a nyní dokonce nabízí i legendární Colnago.

Před lety si sem většina cyklistů přivážela svá kola, ale kdo by se dnes chtěl zabývat balením, transportem na letiště, odbavením kola tam a zpět, když si zde můžete půjčit třeba takový šperk na dvou kolech, jakým je COLNAGO V3rs na kotoučových brzdách s elektronickým řazením Dura-Ace a měřičem výkonu.

O této půjčovně a kempech přineseme podrobnější materiál a rozhovor s Vojtou Beranem. Pokud se chystáte, nebo uvažujete o cestě na cyklistům zaslíbený ostrov, stojí za to prostudovat si webové stránky:

mallorcacyclingcenter.com

alltraining.cz/kempy


V silné konkurenci si Češi nevedou vůbec špatně. Ale zajet si například můžete i do cyklistické kavárny s obchodem s cyklistickým oblečením francouzské produkce cafeducycliste.com.