Trek - Segafredo patří k nejsilnějším týmům pro jednorázové závody, ale v celkovém pořadí etapových závodů je to o dost horší. Ženská sestava je o něco všestranější a také více ambiciózní. Mužský tým opustilo devět cyklistů a nahradilo je jedenáct nových posil. Ale ambice se tím moc nezměnily, protože většinou nejde o závodníky, kteří by už v příštím roce mohli být lídry.

Jarní klasiky budou velkým cílem Jaspera Stuyvena a Madse Pedersena. A to především dlážděné klasiky. Stuyven sice bude obhajovat vítězství na Milán - Sanremo, ale pravděpodobnost dalšího triumfu je velmi nízká, na kostkách má mnohem větší šanci uspět. Pedersen sezónu zahájí na Etoile de Bességes ve Francii. Belgičan Stuyven začne doma, na Omloop Het Nieuwsblad. Stuyven a Pedersen pojedou společně etapák Paříž - Nice a vrcholem první části sezóny budou monumenty Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Na ardenských klasikách už pojedou jiní lídři. Vrchaři Bauke Mollema a Giulio Ciccone nastoupí na Valonském šípu a Lutych - Bastogne - Lutych.

Ciccone a Mollema pojedou mnoho závodů společně, protože kromě Arden se potkají také na startu Giro d'Italia v Maďarsku. A oba se pokusí vyhrát aspoň jednu etapu. Ciccone měl v letošním roce ambice i v celkovém pořadí a docela se mu zpočátku dařilo, ale nakonec nedokončil nejen Giro, ale i španělskou Vueltu. Mollema má za sebou mnohem více úspěchů v celkovém pořadí Grand Tours, ale ve 35 letech už se dobrovolně soustředí na jednotlivé etapy.

Mollema loni vyhrál 14. etapu Tour de France po dlouhém sólovém úniku a pokusí něco podobného předvést i v příštím roce. Opět se zde potká s Giuliem Cicconem, který bude útočit v horách. Mads Pedersen a Jasper Stuyven také chtějí vítězit v etapách, pro Dána Pedersena je velkou motivací start Tour v Kodani. O španělské Vueltě ještě není rozhodnuto. Účast má přislíbenou mladý Španěl Juan Pedro López. Nejspíš ani zde se Trek nebude snažit o celkové pořadí. 

Ženy přivítají mistryni světa 

Ženský tým Trek - Segafredo patří k nejlepším na světě a potvrzuje to také příchod světové šampionky Elisy Balsamo. Italka sezónu zahájí na Okolo Valencie a společně s Lizzie Deignan, Elisou Longo Borghini a Ellen van Dijk nastoupí do jarních klasik. Závodnice čeká Strade Bianche a dlážděné jednorázovky. Cyklokrosová mistryně světa Lucinda Brand se k nim připojí pro Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Naopak Elisa Longo Borghini vynechá Roubaix (letos 3.), aby byla co nejlépe připravena na ardenské klasiky.

Elisa Balsamo se nebude šetřit ani v létě. Bude na startu prvního ročníku ženské Tour de France a také na domácím Giro d'Italia. Tour kromě ní pojedou také Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk a Audrey Cordon - Ragot. Na Giru se k Elise Baalsamo připojí Lucinda Brand a nová posila, Američanka Leah Thomas. Lídryněmi pro OKolo británie budou Lizzie Deignan a Elisa Longo Borghini.