Jsem nadšený, že jsem znovu na startu Tour. Stejně jako na každém jiném závodě chci odvést co nejlepší výkon. Je to největší závod sezóny, jsem rád, že mohu být na startu a bojovat o titul, řekl Pogačar na tiskové konferenci v Kodani. Dvojnásobný vítěz Tour a letošní vítěz Tirreno - Adriatico, UAE Tour, Strade Bianche a Okolo Slovinska je spokojený s průběhem letošní sezóny. Zatímco jeho soupeři museli řešit různé zdravotní potíže a komplikace, Pogačarova příprava byla ideální.

Příprava proběhla dobře, byl jsem na vysokohorském soustředění a závodě Okolo Slovinska. Myslím, že moje forma je dobrá, oproti loňsku se příliš neliší. Možná si víc věřím, cítím se také silnější, ale uvidíme v závodě, jestli to bude pravda, nebo ne. Budou tam těžké chvíle, ale doufám, že nebudu mít žádný špatný den, říká zcela klidně třiadvacetiletý závodník. Právě klid a odolnost vůči stresu patří mezi jeho silné stránky. Ve špatné náladě jsme ho mohli vidět snad jen jednou, po nepovedeném dojezdu klasiky Kolem Flander. 

S kostkami se opět setká jen za pár dní, v 5. etapě se cyklisté vydají na dlažbu známou z monumentu Paříž - Roubaix. Ale první týden Tour skrývá mnoho nástrah, od větrných a deštivých etap v Dánsku, po možná ještě větrnější etapy na severu Francie a kostky. První týden je záludný, na rovinách hrozí boční vítr, mosty a dlažební kostky. Pokud se nám podaří zůstat jednotní jako tým, nemusíme jezdit agresivně, musíme jen bojovat o pozice. Jsme na to připraveni, takže bychom se neměli bát.

V úvodní časovce v Kodani startují favorité nezvykle brzo, protože v pozdějších hodinách je větší riziko deště. První závodník Jérémy Lecroq odstartuje v 16 hodin a už v 16:20 vyrazí Primož Roglič, v 16:42 Jonas Vingegaard a v 17:05 Pogačar. O dvě minuty dřív vystartuje mistr světa Filippo Ganna a o minutu dřív Wout van Aert. Startovní časy najdete na letour.fr. Vzhledem k předpovědi počasí jsme se rozhodli, že budu startovat jako třetí jezdec z týmu. Je to nejlepší čas. Nemyslím si, že bych mohl vyhrát, ale dám do toho maximum a můžu zajet docela dobře. Není to příliš dlouhá časovka.

Vítězství už v úvodní etapě by bylo překvapivé a možná i trochu nežádoucí, protože povinnosti spojené s držením žlutého dresu by jeho a celý tým UAE Emirates zbytečně zatížily. Pogačar si to však ani nemyslí: Jakmile se naskytne šance převzít žlutý dres, každý si ho rád vezme, včetně mě. Žlutý dres se nikdy neodmítá!