Kola Stevens a jejich Custom program

Silničních, gravel a hlavně cyklokrosových kol od výrobce z Hamburku si mohl za poslední roky díky nadšencům z Písku v naší kotlině všimnout každý, kdo sleduje domácí závodní dění. Adam Ťoupalík, Michael Boroš, Emil Hekele, Matěj Ulík nebo Tereza Tvarůžková a Karolína Bedrníková jako čeští jezdci a Mathieu Van der Poel, Wout van Aert či Sanne Cant jako světoví jezdci – ti všichni jezdili nebo jezdí na kolech Stevens. Značka se poslední roky profiluje čím dál víc jako specialista na elektrokola, ale svých proslulých cyklokrosových a road modelů se rozhodně vzdát nechce ani do budoucna.

Pro letošní rok navíc od „krosek“ razantněji oddělil své gravely Prestige, Gavere, Tabor a Supreme, které mají nyní delší rozvor kol a celkově uvolněnější geometrii svých hliníkových rámů. Cyklokrosovou nabídku tvoří největší legenda značky – karbonový Super Prestige, rovnou ve čtyřech variantách osazení čítající i elektriku Di2 a dostupný hliníkový Vapor s jedenáctkou Shimano GRX a jednou nebo dvěma „plackami“. Silniční kola mají poměrně zajímavou cenovou politiku. Nejdražší karbonový model, Izoard Pro Disc, na kterém závodí cyklisté Favoritu Brno zdaleka nepřesáhne stotisícovou hranici a hliníkové stálice Aspin, Stelvio a San Remo ani padesátitisícovou.

Zakončit průřez 700c nabídkou Stevens tady by ale byla chyba. Triatlonový model Volt s mnoha možnostmi úpravy kokpitu lze pořídit buď jako celek nebo si pohrát se specifikací ve Stevens Custom programu. V tomto konfigurátoru je dokonce několik rámů, které nelze získat z běžné nabídky, například Ventoux, Comet a Xenon.

Kokpity, vypletená kola a spousta dalších komponentů

Kdo má v oblibě si své kolo pořádně „tunit“ o nové komponenty může zbystřit, když uslyší názvy jako Deda Elementi, Black Jack nebo Kenda. Všechny tyto značky do ČR dováží právě CykloŠvec a ač je celosvětově problém s produkcí a dodáním kvůli covid-19, podařilo se na sklad dostat hned několik novinek. U Dedy jde o zajímavé, ultralehké karbonové kombo řídítek a představce Alanera, které vozí i Tadej Pogačar, poslední vítěz Tour de France. Modelů řídítek ostatně dorazilo víc – Superzero, Gera, Superleggera, vše v karbonu, ultra funkčním designu a jak se na proslulého italského výrobce sluší, v precizní kvalitě. Kokpity doplňují zapletená kola z high modulus karbonu, kompatibilní se Shimanem, Campagnolo i Sramem, s hmotností setu okolo 1 400 g. Další výplety a ráfky zastupuje portugalský výrobce Black Jack. Skladovou novinkou u CykloŠvec jsou například gravel ráfky a ve slevě se nachází kompletní karbonová kola C50. Třeba právě na ně lze nasadit obutí Kenda. Novinku na skladě představuje závodní silniční plášť Valkyrie s váhou pod 300 g a 35 mm široký gravel plášť Flintridge. Mezi stálice pak patří oblíbené road obutí Kontender.

KMC je největším výrobcem řetězů na světě. Cyklistům se značka snaží jít na ruku i s co nejjednodušší montáží řetězu, protože je lze montovat v libovolném směru. Hodně sebevědomé je tvrzení Asiatů, že řetězy KMC vydrží mnohem déle, než srovnatelné řetězy od konkurenčních značek. Důkazem má být záruka spokojenosti, která se vztahuje na řetězy DLC, e-Bike, XSL, XEL a X101 nebo využívání řetězů světovými týmy např. KMC – Orbea. Mezi českými týmy je uvidíte na kolech Sparty Praha, Favoritu Brno, Expres CZ – Tufo Team Kolín, CK Příbram Fany Gastro, Galaxy CykloŠvec Stevens aj. Nejlépe si to však ověříte vy sami, pokud při investici do nového řetězu zvolíte právě KMC. Nejlevnější řetězy pro dvanáctku se vejdou pod tisícovku, ale za DLC 12 s váhou 272 g utratíte ke třem tisícům. Výběr mezi oběma koncovými cenovými hladinami je pro všechny počty převodů široký, takže záleží jen na vás a vašich požadavcích. Můžete si vyladit kolo i barevnými řetězy.

Catlike je známý španělský výrobce špičkových cyklistických přileb, které používá řada světových týmů a má tituly mistrů světa i vítězů olympiády, Vuelty, Gira a dalších největších světových závodů. Dnes závodí v ČR v přilbách Catlike Vento silničáři Favoritu Brno i bikeři týmu Galaxy CykloŠvec Stevens. Novinky Catlike budou v prodeji v druhé polovině této sezóny.

Nexelo jako vlastní produkce

Kdo hledá dostupnější komponenty a rád podpoří domácího výrobce, má možnost. CykloŠvec nevyrábí pouze kola pod značkou Galaxy. Druhým a méně známým „dítětem“ společnosti je Nexelo. Značka specializující se na komponenty a doplňky má v portfoliu i uhlíkové road pedály kompatibilní s LOOK Keo, veškeré díly pohonu, kde figurují hlavně dostupné silniční kliky se dvěma převodníky (50/34z) a také kompletní vypletená kola Nexelo Road s náboji Novatec.

Zmíněné značky dle stránek CykloŠvec nejsou zdaleka vše, co do ČR písecká společnost dováží. Přesvědčit se můžete sami na www.cyklosvec.cz

loading...