Organizace AIOCC, jejímž předsedou je ředitel Tour de France Christian Prudhomme, zahrnuje největší pořadatele silničních závodů na světě. Při letošním hlasování byly kromě Czech Tour a Závodu míru Grand Prix Priessnitz spa přijaty dále například Prudential Ride London, UAE Tour, Cadel Evans Great Ocean Road Race či Gran Premio Miguel Indurain. Pro českou cyklistiku je to prestižní a významný úspěch. Ze zemí bývalého komunistického bloku a zemí střední Evropy, jsou členy této elitní společnosti jen závody Okolo Polska, Carpathian couriers v Polsku a nově i Czech Tour a Závod míru Grand Prix Priessnitz spa.

"Jsme hrdi na to, že jsme se dostali do takové společnosti. Je vidět, že pořadatelé největších světových podniků nás vzali na vědomí a přijetí do rodiny těchto závodů je oceněním naší práce. Zároveň je to pro nás i závazek, že nesmíme v našem organizátorském úsilí polevit," řekl za pořadatele Czech Tour a Závodu míru Jaroslav Vašíček.

Příští kongres s hlasovacím právem o přijetí dalších závodů se uskuteční 20. listopadu příštího roku v Paříži a zúčastní se jej také nově zástupci České republiky.

Czech Tour a Závod míru jsou zároveň poslední dva české etapové závody mužů v kalendáři UCI. Český cyklistický kalendář přišel o ostatní mezinárodní závody.