Babor se kromě silniční cyklistiky věnuje také dráze a je juniorským mistrem světa ve scratchi. V královéhradeckém celku Elkov - Kasper strávil jedinou sezónu, před rokem sem přestoupil z prostějovského oddílu Tufo Pardus. Odchovanec pražského Kova se připojí k Michalu Schlegelovi, který do tradičního španělského týmu přišel také z Elkovu. Babor by měl zvýšit konkurenceschopnost Caja Rural v hromadných dojezdech.

Na začátku letošního roku slavil vítězství v úvodní etapě francouzského závodu Tour du Loir et Cher, vítězil také v Polsku a byl úspěšný na závodech v Nizozemsku, Slovinsku a dalších zahraničních podnicích a loni se stal mistrem České republiky do 23 let. Nyní se účastní dráhového mistrovství světa ve Francii. 

"Vybral jsem si Caja Rural - Seguros RGA, protože mi připadá jako ideální místo pro růst a už mají českého jezdce," říká Babor o svém přestupu. "Když jsem dostal příležitost stát se profesionálem, jediná možná odpověď byla ano. Chci se stát nejrychlejším mužem v pelotonu, skutečným sprinterem. A vždy plním úkoly, které po mně tým chce. Zkrátka umím pomoci týmu jakýmkoli způsobem, ať už jde o mé vítězství, nebo o vítězství některého z mých týmových kolegů."

"Mým cílem pro příští rok je ukázat, kdo skutečně jsem a co umím. Nevybral jsem si žádný konkrétní závod, miluju závodění a vždycky chci vyhrát, je mi jedno, jestli je to velký nebo malý závod. Nemůžu se dočkat, až v Caja Rural začnu," dodává Babor.

Babor je čtvrtou letošní posilou týmu. Kromě českého sprintera přijdou Abel Balderstone, Mulu Kinfe Hailemichael a Joseba López, kteří přicházejí z farmy Caja Rural-Alea. Michal Schlegel bude za Caja Rural jezdit také v příští roce. Španělům se letos moc nedařilo, tým získal osm vítězství, ale převážně na úrovni 2. kategorie. Po dlouhých letech se navíc nenominoval na španělskou Vueltu, kde dostal přednost tým Kern Pharma.  

Elkov - Kasper kromě Babora přijde pravděpodobně také o Jakuba Otrubu, který by měl posílit konkurenční český tým ATT Investments. Novou posilou Elkovu je současný juniorský reprezentant Štěpán Telecký, odchovanec Favoritu Brno. Přijít by měli i další mladí závodníci.