Pro tým, který existuje už od roku 1992, se toho příští rok hodně změní. Tou největší změnou je výměna sponzora, výrobce automobilů Citroen odchází a naopak přichází Decathlon, největší světový prodejce sportovního vybavení. Decathlon dodá týmu kola, helmy a brýle pod značkou Van Rysel. Závodníci budou jezdit na silničním kole RCR Pro (model Van Rysel RCR jsme testovali) a časovkářském speciálu XCR s výbavou Shimano Dura-Ace a zapletenými koly Swiss Side.   

F_725m4XEAAKpEE.jpeg

Tým také potvrdil příchod šesti nových posil. Victor Lafay, vítěz etapy na letošní Tour de France, přestupuje z Cofidisu, sprinter Sam Bennett, vítěz 62 profesionálních závodů, přichází z Bora-Hansgrohe, tým na rovinách a v klasikách vylepší Belgičan Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), v časovkách a v kopcích dostane příležitost Bruno Armirail (Groupama-FDJ), držitel růžového dresu na letošní Giro d'Italia. Z kategorie U23 postoupil mladý Gianluca Pollefliet a z druhodivizního týmu Flanders-Baloise další Belgičan Sander De Pestel.

IMG_5180.jpg

V Decathlon AG2R La Mondiale zůstávají dosavadní opory - Rakušan Felix Galla, Australan Ben O'Connor a Francouzi Benoit Cosnefroy a Aurélien Paret-Peintre. 

Konec hnědých kalhot 

Tým představil také dres na příští sezónu a po mnoha letech nebudou cyklisté závodit v typicky hnědých kraťasech. hnědou vystřídala tradiční černá, dres je nově modro-bílý. Oblečení vyrábí značka Rosti, ačkoliv Van Rysel má také vlastní kolekci cyklistického oblečení a dodává ji konkurenčnímu týmu Cofidis.