Arnaud Démare (Groupama - FDJ) nemá na Giro d´Italia v hromadných dojezdech konkurenci. Nejen díky své rychlosti, ale i kvůli sehranému a silnému týmu. Zcela jasně se to projevilo v dojezdu 11. etapy v Rimini. Celek Groupama - FDJ se objevil na čele pelotonu ve správnou chvíli, Miles Scotson a Jacopo Guarnieri rozjeli Démarovi ideální pozici do spurtu a Francouz si jednoznačně poradil s Petrem Saganem (BORA - hansgrohe), Álvarem Hodegem (Deceuninck - Quick-Step) a Simone Consonnim (Cofidis). 

Sander Armée bojoval o smlouvu 

Rovinatá etapa z Porto Sant´Elpidio do Rimini nebyla nejlepší příležitostí pro uprchlíky, protože se očekával hromadný dojezd bez zádrhelů. Přesto se do úniku vydala pětice závodníků: Mattia Bais (Androni - Sidermec), Fabio Mazzucco (Bardiani - CSF), Francesco Romano (Bardiani - CSF), Marco Frapporti (Vini Zabú - KTM) a Sander Armée (Lotto Soudal).  

Pětice nedostala moc prostoru a na čele hlavního pole se střídali jezdci týmů Deceuninck - Quick-step), UAE Emirates, Groupama - FDJ, NTT a Cofidis. Nejdéle v úniku vydržel Sander Armée, který byl už 20 kilometrů před cílem osamocen, ale stále držel dvouminutový náskok. Armée jel stále skvěle, jde mu totiž o živobytí na příští rok. V Lotto Soudal končí a jinou smlouvu zatím nezískal. Etapové vítězství na Giru by mu k tomu mohlo hodně pomoci. Týmy v pelotonu musely zabrat, aby Belgičana dostihly. Podařilo se jim to až v technických pasážích 6,4 kilometru před cílem. 

Groupama - FDJ ve správnou chvíli na správném místě 

4,5 kilometru před cílem se na čelo dostal tým Israel Start-Up Nation pracující pro Ricka Zabela, ale to bylo ještě příliš brzo a 3 kilometry před cílem převzal vedení celek UAE Emirates s Mikkelem Bjergem v čele. Tým Groupama - FDJ se v tu chvíli už několik kilometrů schovával kousek za čelem, ale bylo to promyšlené a dopředu se francouzský celek posunul až na metě 2 kilometrů do cíle.

V poslední zatáčce a v nájezdu do cílové rovinky byl Démare za Scotsonem a Guarnierim a měl nejlepší pozici do spurtu. Za Démarem číhal Fernando Gaviria (UAE Emirates) a za ním Peter Sagan. Gaviria začal spurtovat na dobré pozici, ale nebyl schopný udržet rychlost soupeřů a opět dojezd vypustil. Kolumbijský sprinter má na letošním Giru extrémně špatnou formu a přitom se jedná o vrchol jeho sezóny. 

Démarovi nestálo nic v cestě, v dlouhých spurtech je stěží porazitelný a tak se závodilo jen o pozice za ním. Sagan limitoval ztráty v bodovací soutěži druhým místem, třetí skončil Hodeg a čtvrtý Consonni, který zastoupil lídra Eliu Vivianiho (Cofidis). Viviani byl sražen doprovodným motocyklem na kruhovém objezdu, dlouho se vracel zpět do pelotonu a ještě zvládl dojet na 10. místě. 

Démare navýšil náskok v bodovací soutěži 

Arnaud Démare loni přišel o vítězství v bodovací soutěži Giro d´Italia až na poslední chvíli, ale letos je o něco silnější. V průběžném pořadí má 220 bodů, o 36 bodů více než druhý Sagan. V ostatních soutěžích se nic nezměnilo. Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) vede celkové pořadí i soutěž mladých závodníků, nejlepším vrchařem je nadále Ruben Guerreiro (EF).