Deceuninck - Quick-Step to natřel favoritům. Kolektivní síla belgického celku byla příliš i na Mathieu van der Poela (Alpecin - Fenix) a Wouta van Aerta (Jumbo - Visma). Dvě největší hvězdy dřely, nevzdaly se ani v bezvýchodné situaci a zdramatizovaly konec závodu. Mathieu van der Poel byl schopný dojet si aspoň pro třetí místo za Asgreenem a Florianem Sénéchalem (Deceuninck - Quick-Step), čtvrtý skončil Oliver Naesen (AG2R Citroen), pátý Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) a šestý Greg Van Avermaet (AG2R Citroen). 

Taaienberg odstartoval útoky favoritů

Do dlouhého úniku vyrazila dvanáctka jezdců: Niki Terpstra (Total Direct Energie), André Greipel (ISN), Jonathan Milan (Bahrain Victorious), Marco Haller (Bahrain Victorious), Johan Jacobs (Movistar), Lluis Mas Bonet (Movistar), Jelle Wallays (Cofidis), Alexys Brunel (Groupama - FDJ), Rasmus Tiller (Uno-X), Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty Gobert), Julius van den Berg (EF Nippo) a Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen - Baloise). 

V hlavním poli se však začalo závodit hodně brzy. Už 80 kilometrů před cílem, v nájezdu na Taaienberg, rozjel ostré tempo celý tým Deceuninck - Quick-Step a udělal první selekci. Vpředu se udrželo pouze devět jezdců, z nichž čtyři byli závodníci Deceunincku: Štybar, Sénéchal, Yves Lampaert a Asgreen a dále Van der Poel, Van Aert, Matteo Trentin (UAE Emirates), Michael Matthews (BikeExchange) a Jasper Stuyven (Trek - Segafredo). 

Zaspali jezdci AG2R Citroen a DSM, ale ještě nebyl závodění konec. Wout van Aert měl defekt zadní galusky a propadl se do druhé skupiny ke dvěma svým týmovým kolegům. 66 kilometrů před cílem, na Boignebergu zaútočil Kasper Asgreen a začal se vzdalovat soupeřům. Deceuninck měl vpředu hned několik jezdců, takže mohl reagovat na všechny protiútoky. 

Van Aert se 64 kilometry před cílem vrátil do skupiny favoritů a mezitím zaútočil Van der Poel. Ale bez problémů ho stínoval Zdeněk Štybar a chránil tím pozici Kaspera Asgreena. Deceunincku hrálo vše do karet. Měli velkou převahu ve stíhací skupině, mohli blokovat každý nástup a díky tomu se postupně navyšoval Asgreenův náskok. 

Van der Poel a Van Aert se nevzdávají 

Jenže to vůbec nevyhovovalo dvěma největším favoritům. Van der Poel zaútočil 57 kilometrů před cílem na Stationsbergu, Van Aert ho následoval, ale také Štybar. Každý útok dvojice Van Aert a Van der Poel dokázal český cyklista bez problému pokrýt a byl možná nejdůležitějším mužem závodu. Asgreenův náskok sice klesl na pouhých 10 sekund, ale dostižen nebyl. 

Neútočili jen Van Aert a Van der Poel ale i další jezdci. Zkusili to Naesen, Haller, Gianni Vermeersch (Alpecin - Fenix) , Anthony Turgis (Total Direct Energie) a Markus Hoelgaard (Uno-X). K Asgreenovi se přiblížili, ale ani oni ho nedojeli. Na Paterbergu měl dánský mistr k dobru 24 sekund před Naesenovou skupinou a 1:10 nad hlavním polem. K útoku proto zavelel Van Aert, kterého se udrželi jen Van der Poel, Štybar a Van Avermaet. 

Favorité dostihli Naesenovu skupinu a 37 kilometrů před cílem měl Asgreen pouze 20 sekund náskoku. 30 kilometrů před cílem už to bylo jen 7 sekund, ale většina práce ležela na bedrech Van Aerta a Van der Poela, zatímco Štybar a jeho týmoví kolegové šetřili síly. Skupina se na chvíli zastavila a Asgreen opět získal několik vteřin. Čekalo se na poslední stoupání dne, na Tiegemberg. 

A opravdu to přišlo. Na Tiegembergu zaútočil Wout van Aert s Van der Poelem a Štybarem za sebou. Ve skutečnosti Belgičan jen rozjel útok Van der Poelovi a sám odpadl. Nizozemského mistra se udržel jen Štybar, ale vrátit se dokázali také Sénéchal, Van Avermaet a Naesen. Jezdci AG2R Citroen konečně pomohli Van der Poelovi a společně dojeli Asgreena 12 kilometrů před cílem. 

Další útok Asgreena 

Skupina se točila až do mety 5 kilometrů před cílem a ujížděla druhé skupině s Van Aertem. Asgreen využil silničního ostrůvku, který objel z druhé strany než jeho kolegové z úniku a zaútočil. Nikdo nereagoval, všichni čekali na Van der Poela, ale ten nechtěl útok pokrýt. Později to zkusil Naesen, ale Štybar zareagoval. Další útok přišel od Van Avermaeta. Opět byl neúspěšný. Van der Poelův nástup 2 kilometry před cílem pokryl Sénéchal a bylo rozhodnuto. Asgreenův náskok rostl a dojel do cíle sám. Po 54 kilometrech v sólovém úniku dokázal vsadit posledních 5 kilometrů a získal své největší vítězství kariéry. 

Za ním se spurtovalo o druhé místo a nejvíce sil měl Sénéchal, který porazil Van der Poela. Čtvrtý dojel Naesen, pátý Štybar a šestý Van Avermaet. Skupina s Van Aertem ztratila minutu a půl a sám Belgičan projel cílem na 11. místě.