Tempo poslední a rovinaté etapy Tour Alsace (2.2) bylo hodně rychlé, na úvodních 40 kilometrech přesáhl průměr 50 kilometrů v hodině. Peloton táhly týmy soustředící se na závěrečný spurt, které sice nechaly ujet čtyřčlennou skupinu, ale včas únik zlikvidovaly.  

V hromadném dojezdu byl nejrychlejší britský cyklista Samuel Watson z Equipe continentale Groupama-FDJ.

Na 13. pozici projel cílovou páskou Dominik Neuman z Elkov-Kasper, který v celkové klasifikaci obsadil coby nejlépe postavený český cyklista 31. místo. Od 33. do 35. se srovnali Petr Kelemen (Tudor), Michael Boroš (Elkov-Kasper) a Karel Vacek (Tirol KTM). Na 53. místě byl klasifikován třetí muž Elkov-Kasper Filip Řeha.

Spurt byl dnes hodně hektický s mírným stoupáním v závěru, kam jsem si nenajel ideálně. Doufal jsem v trochu víc, ale nejdůležitější je, že jsme celou tour naštěstí odjeli bez zásadnějšího pádu, i když Filip měl problémy ve třetí etapě. Chtěli jsme to před Sazka Tour odjet v pohodě, po všech problémech, které teď máme. Tím, že kvůli nemoci museli odstoupit Adam a Jakub Ťoupalíkovi, kteří měli být našimi lídry v rozhodujících kopcích, to v Alsasku nebylo úplně pro nás. Odjeli jsme to v rámci našich možností a šlo rozhodně o dobrou přípravu do dalších závodů. Důležité totiž je, že se tady jezdilo hodně rychle a v silné konkurenci. Teď si musíme trochu orazit a od čtvrtka nás čeká domácí Sazka Tour, která je nejdůležitějším vrcholem léta,“ hodnotil vystoupení celého týmu ve Francii Dominik Neuman.

Celkovým vítězem 18. ročníku Tour Alsace se stal Brit Finlay Pickering z týmu vítěze dnešní etapy.

Cyklisté AC Sparta Praha absolvovali 3. etapu Kreiz Breizh Elites (2.2). Měla klasikářský profil a peloton se v jejím průběhu hodně nadělil. Vyhrál Jordan Labrosse z AG2R Citroën U23. Ze Sparty byl jako nejlepší klasifikován na 78. místě Tomáš Kalojíros (+13:21) .

Tým Tufo Pardus Prostějov se zúčastnil jednorázového polského Puchar MON (1.2). Skončil hromadným dojezdem. Vyhrál Jesper Rasch (ABLOC). Nejlépe se z prostějovských cyklistů umístil Marek Dolníček na 18. místě v čase vítěze.