Vítězný bílý trikot nejlepší jezdkyně U23 tehdy devatenátiletá Nizozemka dokonce podepsala a zarámovaný teď doputoval do Prahy. Z přiložené fotografie je tak patrné, jak si sportovní nadšenec Petr Koblic vzácného exempláře opravdu váží.

Van Anroojová skončila v loňském čtyřetapovém závodu celkově čtvrtá, se ztrátou 8 minut a 27 sekund na vítěznou Britku Joscelin Lowdenovou. Připsala si jedno pódiové umístění, to když ve druhé etapě těsně nestačila jen na krajanku Ninu Buijsmanovou. Navíc v úvodní časovce dojela šestá, ve třetí etapě pak byla osmá a do závěrečného dějství vstupovala dokonce ze třetí pozice v celkovém hodnocení. 

Burza cenných papírů Praha se partnerem víc než tři dekády trvajícího cyklistického podniku na severu Čech stala vůbec poprvé.

"Byla to chuť podpořit cyklistiku jako sport, který je nám ve firmě velmi blízký. Ale ta ženská je stále upozaděná vůči té mužské. Propagace ženských závodů proto může tento stav pomoci změnit," řekl už před časem pro RoadCycling.cz ke sponzorství závodu Jiří Kovařík, ředitel komunikace a sales BCPP.

Zmíněná podpora - tedy partnerství trofejové soutěže o nejlepší mladou závodnici byla i pro firmu premiérovou přímou podporou sportovní akce. Přestože Burza je vlastně IT firmou a laická veřejnost si může představit hlavně kravaťáky sedící celé dny v kanceláři, sport a hlavně cyklistika je pro řadu jejích zaměstnanců významným rozptýlením.

"Sídlíme v centru Prahy. U řeky je naše budova velmi dobře přístupná cyklostezkám, které právě kolem Vltavy vedou. Proto mnoho z nás jezdí do práce na kole," dodal Kovařík.

Šéf BCPP Petr Koblic je navíc původním zaměřením atlet, jeho zástupce se kdysi účastnil Závodu míru nejmladších, finanční ředitel je pak fanoušek triatlonu a sám se několikrát kvalifikoval na prestižního havajského Ironmana.