Gianni Savio, manažer týmu v posledních desetiletích, oznámil mj. pro cyclinguptodate, že byl schopen zajistit budoucnost týmu, i když v roce 2023 na kontinentální úrovni. Ovšem rád by se brzo vrátil tam, kde s týmem působil dlouhé roky: „Naším záměrem je vrátit se na úroveň ProTeams v roce 2024.“

Tým je registrován v Kolumbii, má 16 závodníků, z nichž 13 je Kolumbijců, dva Italové a jeden Nor. A dvanácti z nich není víc jak 23 let. „Je to formace, která se skládá hlavně z mladých kolumbijských talentů. S tímto restartem na kontinentální úrovni pociťuji stále stejné nadšení, jako když jsem začínal někdy před třiceti lety,“ pokračoval Savio. "Závodění zůstává mou velkou vášní a můj návrat do Jižní Ameriky je oslavou kontinentu, kde jsem objevil mnoho talentů, včetně Egana Bernala." 

Gianni Savio s Eganem Bernalem

Z Androni se v nedávné minulosti rekrutovala spousta cyklistů, kteří se pak uplatnili v týmech World. Kromě Bernala (Ineos) to byli například Fausto Masnada, Mattia Cattaneo a Davide Ballerini (Quick-Step) či Iván Sosa (Movistar). Jen letos odešli čtyři lidi do World Teams a dva do Pro Teams. Do Trek-Segafredo Natnael Tesfatsion, do EF Education Andrea Piccolo a Jefferson Cepeda a do Arkéa Samsic Andrij Ponomar, resp. do Lotto-Dstny Eduardo Sepúlveda a do EOLO-Kometa Mattia Bais.

Nejznámějšími jmény z nové sestavy jsou Kolumbijci Jhonatan Restrepo (28), který jezdil tři roky v týmu Katusha, Miguel Eduardo Flórez (26), jenž do týmu přestupuje po dvou letech strávených v Arkéa Samsic, a drobounký italský vrchař Alessandro Bisolti (37).

Z talentovaných domácích jezdců tým, jehož jedním z titulárních sponzorů je výrobce bicyklů GW, angažoval například Williama Colorada (18), 6. z prestižního juniorského Giro Della Lunigiana 2022, které na 13. místě dokončil jako nejlepší z českých jezdců Martin Bárta, dále Santiaga Umbu (20), 4. na Tour Alsace 2021, kde se na 13. pozici prosadil Jakub Otruba, Germána Gómeze (21) a Andrése Mancipeho (20), 1. a 2. z letošního kolumbijského šampionátu v kategorii U23, Edgara Pinzona (21), 8. z letošního Giro di Sicilia, které vyhrál Damiano Caruso (Bahrain) atd.

Pinzon, Gómez a Mancipe jezdili letos za kolumbijský kontinentální Colombia Tierra de Atletas - GW Bicicletas-Shimano, Restrepo, Bisolti, Umba a čtyři další přešli z Drone Hopper - Androni Giocattoli.

Tým hlásí jistotu existence na další dva roky. Do roku 2024 má však podepsáno jen Santiago Umba a od toho roku má do týmu přistoupit mladý italský vrchař Riccardo Ciuccarelli (22), vítěz etapy na baby Giru 2021 a celkově 5. na prestižním Giro Ciclistico della Valle d´Aosta, etapových závodech určených pro jezdce do 23 let.