V okolí Jaderné elektrárny Dukovany se i letos v červenci uskuteční silniční cyklistický závod, který každoročně přiláká početné startovní pole všech výkonnostních kategorií včetně mládeže, hobby jezdců, ale také elitních profesionálů.

Chceme závodníkům nabídnout opět zajímavou trať na okruhu v okolí Jaderné elektrárny. Okruh je zvlněný až kopcovitý, nechybí lesní pasáže, ani otevřená místa na větru. Celý okruh vede po kvalitních silnicích.

V průběhu závodu mohou závodníci spatřit dominantu jaderné elektrárny ze všech jejích stran. Současně je trať provede zajímavými místy v okolí Dalešické přehrady a řeky Jihlavy. Před cílem na závodníky čeká krátké stoupání, které udělá závěr závodu atraktivnější.

Novinkou letošního ročníku, je zařazení závodu do prestižní série RoadCup a s tím související úpravy rozdělení kategorií pro hobby závodníky. Do série RoadCup je zařazena trať o délce 110 km (tři okruhy) a je vypsána pro všechny věkové kategorie hobby. Hobby závodníci však mají stále možnost startovat i v lehčí variantě na 74 km (2 okruhy) v kategorii open.

Závod je opět vypsán i jako Mistrovství Kraje Vysočina pro všechny věkové kategorie startující na dlouhém okruhu (muži musí absolvovat hlavní závod na 153 km).

Na nejlepší v hlavním závodu čekají zajímavé finanční ceny. Pro mládež a hobby kategorie budou připraveny věcné ceny. Pro nejlepší v kraji medaile a diplomy.

Hlavním partnerem závodu je Jaderná elektrárna Dukovany, která podporuje tento tradiční závod od jeho počátku v roce 1995. Poděkování patří i menším partnerů, kteří každoročně věnují pěkné věcné ceny.

Přihlašovat se můžete prostřednictvím přihlašovacího formuláře zde. Větší týmy mohou zaslat souhrnou přihlášku na email silnice@vysocinacycling.cz

Těšíme se n vaši hojnou účast!