Letošní koncept stojí právě hodně na mezinárodních závodech“, potvrdil vedoucí trenér Ing. Marek Mixa. „Už při cyklokrosové sezóně jsem vyjel do terénu v Belgii, na dráhu do Holandska se pak hned zkraje roku vydal další z trenérů, Vašek Papík. Tvrdá práce posledních let začíná nést svoje ovoce“, usmíval se šéf týmu z Třebešína.

Nejen díky dlouholetému školení trenérů, ale i díků kroužkům pro menší děti se kolem velodromu na Třebešíně vytvořila silná trenérská parta. Na letošní závodní kalendář se bude muset totiž točit několik trenérů, protože se bude i na čistě juniorské závody jezdit na více skupin. Nejen podle výkonnosti, ale i podle zaměření na disciplínu. Od silnice po dráhu i přes cyklokros.

Jak říkal jeden z mých dřívějších trenérů, závodník je od slova závodit. Trošku to vypadá, že letos budeme závodit i o to, co jako trenéři stihneme objet,“ zvážnil Mixa.

První závodní kilometry objede juniorská skupina na dalším soustředění v Calpe. Máme ale potvrzené starty na UCI závodech v  Belgii, Německu, Polsku i Holandsku čistě jen do května“, plánuje první část sezóny trenér.

Dnes potvrzený dvacátý závodní den pak vychází na Itálii, letos to bude zřejmě skutečně neskutečná sezóna!