Dva závody jsou určeny pro ženy. Nejprve je v úterý na pořadu 20. ročník Durango - Durango Emakumeen Saria na 116 km. Jde o závod kategorie 1.1 a je situován na sever Španělska do Baskicka. V předběžné startovní listině figurují např. Van Vleuten, Longo Borghini či Vollering.

Od čtvrtka následuje etapový Vuelta a Burgos, který se odehraje opět na severu Španělska ve stejnojmenné provincii. Ženy v průběhu čtyř etap natočí zhruba 420 km. Jde o 2. ročník závodu zařazeného do nejvyšší kategorie UCI, takže čekejme na startu tu nejlepší konkurenci, jako např. Van Vleuten, Van der Breggen, Ludwig či García.

Zda se na start těchto závodů postaví nějaká naše cyklistka, není v tuto chvíli známo.

Čtyři závody pojedou muži. V úterý začne 5etapový 67. ročník Vuelta a Andalucia. Pojede se pochopitelně ve stejnojmenné provincii na jihovýchodě Španělska. Má přidělen statut 2.Pro a měli bychom v jeho průběhu sledovat v akci Miguela Lópeze (Movistar), Madse Pedersena (Trek-Segafredo) či Ethana Haytera (Ineos). V sestavě Gazpromu figuruje Roman Kreuziger. Poslední dva ročníky ovládl Jakob Fuglsang, za posledních 10 let byl 5x nejúspěšnější Alejandro Valverde.

O den později startuje Alpes Isére. 30. ročník 5etapového závodu kategorie 2.2. Podle názvu je zřejmé, kde se závod uskuteční. Isére je jedním z francouzských departementů a zároveň řeka, centrem je město Grenoble. Tady bude česká účast nejhojnější. Jednak startuje Elkov Kasper a dále v týmu Felbermayr Simplon Wels Daniel Turek a v Equipo Kern Pharma Vojtěch Řepa. Z Pro týmů kromě Kern Pharma jim budou soupeři cyklisté z Androni, Vini Zabú, Uno-X a Bingoal.

V sobotu proběhne 36. ročník francouzského Tour de Finistére. Jde o jedničkový jednorázový závod a představí se na něm všechny francouzské World i Pro týmy, jakož i belgický Intermarché. Největšími hvězdami by měli být David Gaudu (Groupama-FDJ), Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën) a Alexis Vuillermoz (Total Direct Energie). Jede se na Bretaňském poloostrově na západě Francie.

Tento cyklistický týden zakončí v neděli Vuelta Cyclista a la Región de Murcia (1.1). Takže jihovýchod Španělska. A jelikož následuje den po skončení Andalusie, tak sestava Gazprom-RusVelo by měla mít totožnou podobu, tzn. i s Romanem Kruzigerem. Lídrem Movistaru, jednoho ze tří World týmů na startu (ještě UAE a Astana) by však měl být namísto Lópeze Alejandro Valverde. V loňském roce se závod, který se jezdí od roku 1985, skládal ze dvou etap a byl mimořádně úspěšný pro Josefa Černého, který tu obsadil konečné 2. místo (viz titulní snímek).