190 kilometrů dlouhý závod se startem ve Florencii a cílem v Sesto Florentino nebyl vhodný pro ryzí sprintery, ale nakonec se o vítězství rozhodlo ve spurtu. Po třech výjezdech stoupání Collina zůstalo na čele celkem 21 jezdců. V dojezdu si Engelhardt vybral dobrou pozici, začal spurtovat brzo a zaskočil soupeře. Loni na Mistrovství Evropy v Portugalsku porazil ve spurtu Čecha Mathiase Vacka a po přestupu do WorldTour ukázal, že rychlost mu nechybí ani na vyšší úrovni.

Engelhardt byl ve sprintu nejsilnější a zajistil páté vítězství pro tým Jayco AlUla. "Pro nás, mladé kluky, je to vždycky skvělá příležitost jet tyhle menší závody a kluci odvedli skvělou práci, když mě před závěrečnými okruhy uchránili před nejrůznějšími problémy, pokaždé jsme měli opravdu dobrou pozici ve stoupání a spolupracovali jsme opravdu dobře," pochvaloval si Engelhardt své čtyři týmové kolegy. "Bohužel Lawson Craddock v prvním kole ve sjezdu spadl a ve druhém kole Rudy Porter píchl, když byl se mnou vpředu, takže jsem na finále zůstal sám. V posledním stoupání jsem se cítil opravdu dobře, byl jsem schopen pokrýt nástupy, pak jsem musel v posledních kilometrech trochu hazardovat."

"Některé týmy měly více jezdců a samozřejmě se snažily útočit, ale byly to velmi obtížné podmínky, protože právě začalo pršet, silnice byla kluzká a bylo hodně pádů, takže to bylo celé trochu chaotické. Sledoval jsem sprinterský vlak Bardiani, kteří to perfektně načasovali, dokonce jsem začal spurtovat trochu moc brzo, ale myslím, že všichni začali brzo, protože v posledních 50 metrech jsme si všichni sedli a dojížděli v sedle."

"Nakonec jsem měl opravdu dobré nohy a je úžasné tady vyhrát, jsem opravdu vděčný za dnešní příležitost od týmu a kluků a doufám, že je to dobrý začátek před Coppi e Bartali," dodal Engelhardt.

Druhý dojel Mark Stewart (Bolton Equities Black Spoke) a třetí Anders Foldager (Biesse-Carrera). V první skupině dokončil na 21. místě Karel Vacek (Corratec), Pavel Novák (Colpack-Ballan) nedokončil.