„Oheň je katalyzátor změny, bez vody není život, země nám poskytuje půdu pod nohama a vzduch nám umožňuje komunikovat. V této křehké kosmické rovnováze děláme to, co nás baví nejvíc - jezdit na kole," komentuje myšlenku na pozadí projektu spoluzakladatel Festky Michael Moureček.

Prvním ze čtyř designů je Oheň, živel představující nezkrotného ducha, jiskru dynamické energie, prvotní sílu, která tančí na tenké hranici mezi dobrem a zlem. Na rozdíl od svých živelních společníků je oheň prchavý, neuchopitelný a nekonečně proměnlivý. Pro zachycení jeho ducha zvolil grafik a art director značky Festka Tom Hnida transparentní bezpigmentové barvy, které při vrstvení na metalickém podkladu dosahují nevídané nuance a hloubky odstínů; v případě ohně od šampaně přes rezavě oranžovou až po temně hnědou. Aplikace takových barev klade vysoké nároky na lakýrníka, který při ní musí mít pevnou ruku, obzvlášť tam, kde se stříkají složité tvary jako jsou například místa, kde se na rámu spojuje několik trubek.

Model kola, který si FESTKA vybrala pro prezentaci prvního designu ze série ELEMENTS, je její nový model Spectre - nejtužší a nejvýbušnější rám v nabídce značky. „Spectre posouvá hranice naší unikátní technologie stavby kol z navíjených karbonových trubek dál, než jsme kdy považovali za možné," říká Michael Moureček.

„Odvážná silueta modelu Spectre se dokonale hodí k odvážným, experimentálním grafickým designům jako je koncept Elements," dodává Tom Hnida.

Součástí designu je i lakované sedlo, představec a řídítka. 

loading...

SPECIFIKACE: 

Rám: Festka Spectre
Geometrie: Custom
Vidlice: Enve Road In-Route
Sada: Shimano Dura-Ace Di2 12 speed
Řídítka: Enve Aero Road
Představec: Enve Aero Road Integrated
Sedlo: Selle Italia SP-01 Boost Tekno

Festka Spectre Elements Fire vyjde na 440.000 Kč.

spectre-fire – Festka