Nejkratší časovka v historii světových šampionátů sedla Italovi Filippu Gannovi, který na 31,7 kilometru dlouhé trati zajel průměr 53 km/h. Ganna vedl už na mezičase, když po 15 kilometrech vedl o 20 sekund před obhájcem titulu Rohanem Dennisem. 

Jenže zatímco Dennis v druhé polovině trati, s větrem v zádech, nedokázal konkurovat nejlepším, Ganna své tempo udržel. Na mezičase byl o 46 sekund lepší než Belgičan Wout van Aert, ale letošní vítěz Strade Bianche a Milán - Sanremo byl velmi rychlý v druhé polovině závodu, zajel o 20 sekund rychleji, ale ani to nestačilo a jeho celkový čas byl o 26 sekund horší. 

Druhou polovinu trati zajel dobře také Švýcar Stefan Küng. Mistr Evropy ztratil na Van Aerta jen 3 sekundy a čtvrtého Gerainta Thomase porazil o 8 sekund. Dennis se do cíle dostal se ztrátou 39 sekund a po dvou titulech se musí smířit s pátou příčkou. 

Na druhou polovinu časovky se zaměřil Dán Kasper Asgreen a po velmi rychlém finiši vybojoval šestou příčku. O vteřinu porazil svého týmového kolegu z Deceuninck - Quick-Step a francouzského šampiona Rémiho Cavagnu. Velkým zklamáním je pro Belgičana Victora Campenaertse konečné osmé místo. Dvojnásobný mistr Evropy se nyní jen těžko nominuje na Olympijské hry v Tokiu v konkurenci Wouta van Aerta a Remca Evenepoela.

Devátý skončil Brit Alex Dowsett a až desátý Tom Dumoulin. Mistr světa z roku 2017 měl před nájezdem na automobilový okruh v Imole problém dobrzdit zatáčku a málem spadl, ale ani před tímto incidentem nejel o medaili.  

Čeští muži nezářili, ale Josef Černý dokázal udržet ztrátu na 2:15 a skončil 23. Jakub Otruba při své premiéře mezi elitními závodníky bere 37. místo s odstupem 3:31.