ANO… LEGENDA českých stoupání: šumavské Zhůří (chcete-li Svojše) pravděpodobně rozhodne o vítězi série RoadMarathon v RoadCupu 2019. Zatím nejrychlejší čas v éře pořádání závodů Author Král Šumavy jako měřených úseků zajel Michal Koš za 25 min 42 s (a že je už letitý).

Situace před posledním závodem v rámci seriálu RoadCup 2019 po krušnohorských maratónech je velmi zajímavá a následující:

Celkem 7 závodníků může dosáhnout na vítězství v RoadMarathonu. Pět si závodem může už jen vylepšit součet bodů (z pěti závodů se počítají čtyři nejbodovanější) a dvěma se bude počet bodů přičítat jako čtvrtý závod. Nejlépe rozjeté to má na obhajobu loňský vítěz Jarda Hradecký a pak současný lídr Michal Smolka.

Očekáváme lítou, ale férovou sportovní bitvu. Pořadatel upozorňuje, že po celou dobu pohybu na komunikaci je zakázána souběžná jízda dvou a více bicyklů, vyjma evidentního předjíždění. Zákaz se týká i jízdy za automobilem.

24. srpna 2019 čeká v okolí Javorníka, Horské Kvildy a Keplí závodníky RoadMarathonu soutěžních 24,2 km na 4 měřených úsecích při převýšení 1341 metrů, což je cca 1 hodina 15 minut pro vítěze. Pro závodníky RoadMarathonu je vyznačena trasa cca 160 km, vč. měřených úseků. Trasa mezi měřenými úseky není povinná, ale musí se absolvovat na kole!!! Přejezdy mezi měřenými úseky se mohou jet v nezávodním tempu při pokecu s kamarády :-).

Pro závodníky v sérii RoadRace je připravena 110 km trasa se třemi měřenými úseky, tj. 13,8 km se závodním převýšením 649 metrů a následujícím 30ti km sjezdem do Klatov za odměnu :-).

Propozice závodu