Situace Chrise Frooma má daleko k jistotě a perfektnímu naplánování let minulých. Čtyřnásobný vítěz Tour de France byl spojován s přestupem do týmů Israel Start-Up Nation, Bahrain - McLaren, CCC a Movistaru. Podle zákulisních informací se nejdále dostalo jednání s izraelským celkem. Jeho přestup do Israel Start-Up nation je prý už hotový, ale až od roku 2021. 

Podle cyclingnews.com letos ještě zůstane v Ineosu, ačkoliv mu vedení týmu nedává stoprocentní jistotu účasti na letošní Tour de France, na nedávném soustředění v Isole byl ujištěn, že by mu nominace uniknout neměla. Tour je jediný závod, o který má Froome zájem, pozice lídra na Giru a Vueltě ho neuspokojí. Chce popáté vyhrát Tour a dotáhnout se na rekordmany Jacquese Anquetila, Eddyho Merckxe, Bernarda Hinaulta a Miguela Induraina.    

Jenže tým Ineos má žhavější favority v sestavě, poslední dva vítěze Tour de France - Gerainta Thomase a Egana Bernala. Ti mají logicky přednost, protože jsou mladší, nejsou po vážném a dlouhém zranění a především v Ineosu zůstanou i po konci letošní sezóny. I když se Froome dostane na Tour, nebude snadné porazit týmové kolegy. 

Ineos není při jednání s Froomem aktivní, neusiluje o prodloužení smlouvy, rozhodně ne za finančních podmínek, jaké mu prý chce dát Sylvan Adams, majitel Israel Start-Up Nation. Kanadský podnikatel měl Froomovi nabídnout tříletý kontrakt za 5 milionů eur ročně. Takovou hodnotu 35letý cyklista už nejspíš nemá a Ineos to ví. 

Přestup Chrise Frooma do Israel Start-Up nation už v letošním roce by dával smysl, ale k tomu musí dát svolení také Dave Brailsford, ředitel Ineosu a vyžádalo by si to pravděpodobně i finanční kompenzaci za předčasný přestup. Brailsford nebude chtít posílit konkurenční tým před Tour de France, ačkoliv ten není přímým a vážným soupeřem. Froome by zde letos neměl dostatečnou podporu. 

Podle cyclingnews.com se jednání s Israel Start-Up Nation dostala tak daleko, že by každá případná nabídka Ineosu přišla už příliš pozdě a je proto velmi pravděpodobné, že od roku 2021 budeme Chrise Frooma sledovat v bleděmodrém dresu.