2. etapa UAE Tour začala nuceným odstoupením celého týmu Alpecin - Fenix. Belgická sestava zaznamenala jeden pozitivní test na koronavirus mezi podpůrným personálem. Podle současných nařízení pořadatelů to znamená okamžité ukončení účasti celého týmu. V červeném dresu lídra závodu tak do časovky vyrazil David Dekker (Jumbo - Visma), místo vítěze 1. etapy Mathieu van der Poela. 

13 kilometrů dlouhou časovku vedoucí po rovinaté a technicky nenáročné silnici vyhrál mistr světa Filippo Ganna. Závodník týmu Ineos Grenadiers skoro dojel o minutu dříve startujícího Vincenza Nibaliho a porazil doposud vedoucího Švýcara Stefana Bisseggera z týmu EF - Nippo o 14 sekund. Ganna závod zvládl v průměrné rychlosti 55,9 kilometru za hodinu. Třetí skončil Dán Mikkel Bjerg (UAE Emirates) s odstupem 21 sekund.

"Každý závod je obtížný," řekl Ganna v cíli další vtězné časovky. "Musíte být připraven psychicky, udržet pozornost a mít dobré nohy. Ale naštěstí bylo dnes moje tělo připraveno. Každá časovka je mým cílem a snažím se zlepšovat. Byla to velmi rychlá trať, protože jsme jeli rychlostí kolem 55 kilometrů za hodinu. Jelo se opravdu rychle, ale jsem rád, že jsem tu dnes vyhrál. Doufám, že se mi podaří udržet formu i do dalších závodů.“

Nejdůležitější byl však souboj třech favoritů na celkové vítězství. Nejlépe se dařilo Tadeji Pogačarovi (UAE Emirates), který dojel čtvrtý se ztrátou 24 sekund a Joaa Almeidu porazil o 6 sekund. V celkovém pořadí tedy vede o pouhých 5 sekund. Adam Yates (Ineos Grenadiers) byl na 34. místě o 34 sekundy horší než Pogačar. V průběžném pořadí ztrácí 39 sekund a jsou před ním také Chris Harper (Jumbo - Visma) s odstupem 33 sekund a Mattia Cattaneo (Deceuninck - Quick-Step) se ztrátou dalších dvou sekund. 

"Pět sekund není moc, ale je to alespoň nějaký náskok," říká Pogačar o současném průběžném pořadí. "Teď se musím jen bránit, Almeida musí útočit. Hlídat si soupeře je snazší, ale uvidíme. Čeká na vás dalších pět etap, které se stále mohou ubírat všemi směry. Zítra bude tvrdý kopec, doufám, že budu mít dobré nohy.“

Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) dokončil časovku na 122. místě se ztrátou 2:09 a stejná pozice mu patří i v celkovém pořadí (+10:16). 

Velmi nepříjemný pád těsně před cílem postihl bývalého juniorského mistra světa v časovce Antonia Tiberiho (Trek - Segafredo). Devatenáctiletý Ital spadl na cílové rovince a pásku protnul při klouzání po asfaltu. Důvodem jeho nečekaného pádu byla pravděpodobně technická závada. Rozrušený Tiberi byl schopen odejít po svých, ale musel si nechat zašít krvácející ránu na kolenu. Přesto skončil na velmi dobrém 19. místě se ztrátou 49 sekund.