Lídři týmu Lotto Soudal na klasiky si rozdělili závody. Zatímco Philippe Gilbert začne v Itálii a zkusí vyhrát Sanremo, John Degenkolb, bývalý vítěz nejdelší klasiky, zvolí jinou cestu. Odstartuje v Polsku a soustředí se na Tour de France a následující dlážděné klasiky. 

Gilbert dostal na Sanremo přednost před Degenkolbem, ale německý sprinter je spokojený: „Ke svému programu jsem měl hodně co říci. Jsem jezdec, který potřebuje opdně závodit, aby se dostal do formy. Takže chci dokončit dva etapové závody před Tour.“ To znamená Okolo Polska (5. - 9. srpna) a Okolo Valonska (16. - 19. srpna). Bohužel není možné přesunout Milán - Sanremo. Myslím, že by hodně jezdců chtělo závod odložit. Je lepší nechat Sanremo proběhnout týden před Tour,“ dodává Degenkolb. To by bylo pro každého mnohem lepší."

Gilbert a Degenkolb setkají v sestavě na Tour de France a objedou i dlážděné klasiky. Gilbert odloženou sezónu zahájí na Strade Bianche, pojede Milano - Torino a poté už Sanremo. „Sanremo bude můj třetí závod po dlouhé přestávce. Budu potřebovat více času a závodního rytmu, abych se dostal do nejlepší formy. Je to pro všechny stejné, ale mladí kluci jsou větší favorité. Jejich motor startuje rychleji. Od Paříž - Nice jsme nezávodili v pelotonu. Mám pouze Strade Bianche a Milán -Turín, abych doladil formu," snižuje své šance ambice zkušený klasikář. 

Po Sanremu se chystá na tyto závody:

Okolo Valonska (16. - 19. srpna)
Tour de France (29. srpna - 20. září)
Liège - Bastogne - Liège (4. října)
Brabantský šíp (7. října)
Amstel Gold Race (10. října)
Kolem Flander (18. října)
Paříž - Roubaix (25. října)

Vynechá Kolem Lombardie, závod, který už dvakrát vyhrál. V posledních letech to pro mě bylo příliš těžké. Když jsem se zúčastnil, byl jsem v roli jiného lídra, jako je Alaphilippe. Nemám tam už moc co pohledávat." Mezi závody Gent - Wevelgem a Amstel Gold Race, které jsou v kalendáři velmi blízko sobě, si vybral svůj oblíbený nizozemský podnik. Pokud se mi nepodaří uspět v Sanremu, mohl bych psát historii na Amstel Gold Race. Vyhrát popáté a vyrovnat rekord (Jana Raase) by bylo také významné.“ 

Degenkolb oželí italské závody, ale na Tour se podívá a poté ho čeká hned několik klasik: 

EuroEyes Cyclassics Hamburg (3. října)
Gent - Wevelgem (11. října)
Scheldeprijs (14. října)
Kolem Flander (18. října)
Driedaagse Brugge - De Panne (21. října)
Paříž - Roubaix (25. října)

Ve všech bude lídrem sestavy Lotto Soudal. Klasiku v Hamburku, Gent - Wevelgem a Roubaix už v minulosti vyhrál.