Nad akcí převzal záštitu starosta Příbrami Mgr. Jan Konvalinka a hejtmanka Středočeského kraje Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová. Bez významného finančního příspěvku od těchto dvou institucí, tedy města Příbram a Středočeského kraje, by nebylo možné závod vůbec uskutečnit. Především velká podpora starosty a celého města Příbram nám umožní po letech přivést takto významnou sportovní akci přímo do centra města. Nesmíme, ovšem opomenou ani generálního sponzora, společnost Fany Gatroservis s.r.o..

Nyní organizační výbor v čele s ředitelem závodu Jiřím Kalou usilovně pracuje na vyřízení všech dopravních povolení. Zde patří velké poděkování za podporu Dopravnímu inspektorátu Policie ČR v Příbrami v čele s npor. Bc Zdeňkem Míkou a por. Mgr. Lucií Valičkovou. Dále se vedou jednání o doprovodném programu pro diváky na náměstí TGM, kde by neměla chybět ani možnost bohatého občerstvení. Jednání probíhá i s Českou televizí.

O závod je mezi týmy velký zájem. K dnešnímu dni jsme obdrželi žádosti o účast od 25 týmů z celé Evropy. Mezi potvrzenými týmy je např. polský celek v oranžových barvách CCC Development team, Slovenský národní tým, německý kontinentální tým P&S Metalltechnic nebo rakouský kontinentální tým Hrinkow Advarics Cycleang. Nechybí ani české celky jako Dukla Praha, Forman Cinelli, domácí CK Příbram Fany Gastro, ale očekáváme start i nejsilnějšího českého týmu s úřadujícím mistrem České republiky, který patří k nejlepším kontinentálním celkům Evropy, hradeckého Elkov Kasper.

Celý organizační tým děkuje všem partnerům, kteří se na přípravách podílejí. Je to časově i finančně náročný projekt. Pevně věříme, že situace kolem epidemie nemoci Covid-19 se co nejdříve zlepší a závod se uskuteční v plném rozsahu. Organizátoři pro to dělají maximum a doufají, že nebude na programu dne varianta přesunutí závodu na náhradní termín.

PROPOZICE ZÁVODU