Krátká etapa v ulicích Adelaide měla jediný představitelný scénář dojezdu - hromadný sprint. A přesně tak to i dopadlo. Nejrychlejší byl zkušený André Greipel (Lotto Soudal), který porazil domácího Caleba Ewana (Mitchelton-Scott) a Petra Sagana (BORA-hansgrohe). Slovenskému závodníkovi to však stačilo na vítězství v bodovací soutěži. 

Na bonifikaci nikdo z jezdců na celkové pořadí nedosáhl a proto pódiová umístění skončila stejně, jako byla před etapou. Poprvé vyhrál Daryl Impey (Mitchelton-Scott), stejný čas, ale horší součet umístění měl obhájce vítězství Richie Porte (BMC) a třetí skončil další bývalý vítěz, Nizozemec Tom-Jelte Slagter (Dimension Data). Slagter ztratil 16 vteřin, o čtyři méně, než skupina jezdců za ním. Čtvrté místo patří Diegu Ulissimu (UAE Emirates), páté Driesi Devenynsovi (Quick-Step Floors), šesté Eganu Bernalovi (Sky) a sedmé Gorku Izagirreovi (Bahrain Merida). 

Kolumbijec Bernal ve svém prvním závodě v týmu Sky vybojoval dres pro nejlepšího mladého závodníka, nejlepším vrchařem se stal další nováček ve WorldTour, teprve 22letý Nicholas Dlamini (Dimension Data). Nejlepším týmem byl Bahrain Merida. 

Sestřih poslední etapy Tour Down Under sledujte zde:

Foto Sirotti