Nejdelší etapa Tour de France z Belfortu do Chalon-sur-Saone měřila 230 kilometrů a byla rovinatá, proto nelákala uprchlíky. Ti byli nakonec jen dva, Yoann Offredo (Wanty - Gobert) a Stéphane Rossetto (Cofidis). Francouzští cyklisté vydrželi v úniku až do mety 13 kilometrů před cílem. Yoann Offredo byl odměněn červeným číslem pro nejbojovnějšího závodníka dne. 

Poté se začalo závodit o pozice na čele pelotonu před rychlým hromadným dojezdem. Aktivní byly především sestavy Jumbo - Visma, BORA - hansgrohe a Deceuninck - Quick-Step. Posledně jmenovaný tým dokonale rozjel spurt Eliu Vivianimu, ale italského cyklistu postihl defekt přední galusky a nezapojil se do souboje o vítězství a skončil šestý.

Těsný boj svedli Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) a Caleb Ewan (Lotto Soudal), ale Groenewegen měl lepší styl spurtu, zatímco Ewan ztratil na zadním kole na chvíli kontakt s vozovkou a prohrál s minimálním rozdílem. Pro Groenewegena je to už čtvrté etapové vítězství na Tour v posledních třech ročnících. 

Na třetím místě dokončil Peter Sagan (BORA - hansgrohe) a opět si výrazně polepšil v bodovací soutěži, protože jeho nejvážnější soupeři byli až za ním. Má 177 bodů, druhý Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) ztrácí 56 bodů.    

V celkovém pořadí zůstal první Giulio Ciccone (Trek - Segafredo). Šest sekund ztrácí Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step). Ciccone vede také soutěž závodníků do 25 let. Nic se nezměnilo ve vrchařské soutěži, Tim Wellens (Lotto Soudal) je stále první. 

Foto Sirotti