Hirtův závodní program objasnil Valerio Piva, sportovní ředitel Intermarché - Wanty Gobert, v rozhovoru pro wielerflits.nl. Zkušený italský sportovní ředitel, který má za sebou angažmá v BMC a dalších velkých týmech, povede českého cyklistu na Giro d'Italia. Ale ještě před italskou Grand Tour se Hirt postaví na start dalších velmi vrchařských etapáků. Tým se snaží z jeho vynikající formy dostat co nejvíce. 

V dojezdu na Zelenou horu, v 5. etapě Kolem Ománu, Hirt překvapil i samotného Pivu. Dokázal utrhnout všechny soupeře, včetně vedoucího Fausta Masnady a oblékl se do červeného dresu lídra. "Ztráta se zdála téměř nepřekonatelná, ale Jan tomu stále věřil. Říkal, že do kopce se cítí být silnější a že to chce vyzkoušet. Slíbili jsme mu plnou podporu a dali mu svobodu. Je skvělé, čeho dosáhl. Samozřejmě jsme se soustředili na vítězství v etapě, ne na celkovou klasifikaci. Musíme si přiznat, že kdyby se Masnada nezlomil, nebylo by to možné. Ale to je závodění. Pro nás je skvělé, že to takhle dopadlo." 

"Už se těším na Giro, kde budeme startovat mimo jiné s Pozzovivem, Girmayem a Hirtem," říká Piva, ale zároveň dodává, že od Hirta neočekává mnoho vítězství v dalších závodech: "Jsem dostatečně realistický. Konkurence v Ománu nebyla největší. Vezmeme Jana na UAE Tour a to už bude jiný příběh. Ale v horách na to má. V celkovém pořadí ho hendikepuje slabší časovka. V minulosti také většinou pomáhal ostatním. U nás má trochu volnější roli. Kdo ví, třeba se mu díky tomuto vítězství podaří poskočit na novou úroveň. Je mu už 31 let, možná se v budoucnu dočkáme jiného Jana Hirta. V nadcházejících měsících ho využijeme také v etapových závodech s mnoha stoupáními, po UAE Tour to bude Okolo Katalánska, Okolo Romandie a Giro d'Italia."

Na Giro má Hirt mnoho dobrých vzpomínek. V Itálii startoval už čtyřikrát, v roce 2017 zde skončil dvanáctý v konečném pořadí a v roce 2019 byl druhý v horské etapě do Ponte di Legno. V dlouhém úniku s dešti a chladu se s ním udržel jen Giulio Ciccone, který byl ve spurtu rychlejší. Hirt by nepochybně chtěl vyhrát etapu na Giro d'Italia. Byl by to větší úspěch než další umístění na prahu první desítky.

Lídrem na celkové pořadí bude nejspíš zkušený Domenico Pozzovivo. Drobný Ital posílil belgickou sestavu v úterý a na Giro se připravuje. Dalším potenciálním lídrem bude Biniam Girmay, mladý eritrejský sprinter. Girmay se chystá na svou první Grand Tour, ale ve 21 letech už vítězí na profesionální scéně a očekává se od něj hodně. "Myslím, že na Giro pojedeme se silným týmem. Už se na to těším," dodává Piva.