Landa dojel společně s týmovým kolegou Santiagem Buitragem a krajanem Carlosem Rodríguezem z Ineos Grenadiers. Měl skvělou podporu svého týmu a slušnou formu, ale nic z toho na Pogačar nestačilo. Byl to náročný den, těžký závod a nebylo snadné najít ty nejlepší pocity, ale myslím, že to byl pro tým dobrý den. Nebylo možné jet s Pogačarem, ale se Santim jsme dojeli ve druhé skupině, takže je to stále otevřený závod o stupně vítězů.

Sám Pogačar byl překvapený tím, jak se mu na úvod sezóny daří. Zatím startoval dvakrát a pokaždé zvítězil. Vlastně protáhl šňůru vítězství už na čtyři, protože loni vyhrál poslední dva závody, kterých se zúčastnil. Věděl jsem, že jsem na tom dobře, ale nenapadlo mě, že vyhraju už dva závody, řekl Pogačar v cíli úvodní etapy Ruta del Sol.

Pogačar nemusel řešit nic jiného, než svůj vlastní výkon v posledním stoupání etapy. Do té doby se o něj starali týmoví kolegové a připravili mu situaci k útoku. Zejména Tim Wellens se vyznamenal. Týmová spolupráce byla dnes skvělá. Kluci mě chránili až do posledního stoupání, kde rozjeli vysoké tempo. S tím jsem byl hodně spokojený. Opravdu jsem si to užil.

Ostatní si to nepochybně tolik neužili, dokonce se mluví o tom, že by Pogačar mohl vyhrát ještě několik dalších etap, pokud mu to jeho tým umožní a bude stahovat uprchlíky. Ale lídr závodu je skromnější a nad takovou možností neuvažuje, cílem je dovézt dres vedoucího závodníka až do cíle. Bude těžké udržet dres lídra, protože jsou před námi ještě těžké etapy. Ale mohu se spolehnout na velmi silný tým, který mi věří.

Mase zbrzdila technika 

Enric Mas patřil v posledním výjezdu Alto de Despiernacaballos mezi nejlepší a držel se s Landou, Buitragem a Rodríguezem, jenže nakonec ztratil další minutu kvůli technickým problémům. Lídrovi Movistaru se zasekl řetěz a musel čekat na nové kolo. Mechanická porucha, to ke sportu patří,“ reagoval Mas po dojezdu.

Přesto mohu být trochu spokojený, protože jsem se cítil docela dobře. Věděli jsme, že Tadej je připraven. Odjel sám a my mu můžeme jen pogratulovat. Po výměně kola dojel ve skupině s Taem Geogheganem Hartem, Pavlem Sivakovem a Damianem Carusem. Do cíle se dostal přesně minutu po skupině s Landou. Takové věci se stávají, uzavřel Mas.